START

Tant tips

Carl von linnè

Många bäckar små...

Rese tips

Thailand

Fotoalbum

Hemsidor

Buster

Resedagbok

Hälsa

Uppsala

Medzeta

Länkar

Övrigt

 

Här hitta du lite smått och gott...


som jag inte vet var jag ska placera men vill ha med..

Mina bästa böcker .. BOKTIPS från Medzeta !


Att lista mina fvvorit böcker trodde jag var enkelt... men några veckor efter jag börjat kom jag på den boken som borde ha legat först ... och den kom jag på när jag av en slump hittade en bok av samma författare i en seconhandbook affär i Khaolak , Thailand ! Jag kan inte bestämma mig om min lista är en rangordning.. känns som att välja ut sina sina vänner i viss ordning... lite visar ordningen .. men inte allt..
sent på listan tillkommer nu den absolut fantastiska boken som jag har i bok, ljudbok o videofilm !

Tisdagar med Morrie

Morrie Schwartz var Mitch Alboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle professor på teve.Professorn har drabbats av en sjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet. Mitch tar åter upp kontakten och börjar besöka Morrie varje tisdag - De samtalar om kärlek, äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva.
Mich Albom har skrivit flera böcker varav en till kommer nedan ..
Mer om Mich Albom på Wikipedia

Mich Albom egen hemsidaa

Fem personer du möter i himlen

Eddie är en man som tillbringat sitt liv med att serva åkattraktioner på en nöjespark. Han omkommer på sin 83 årsdag. I himlen möter han 5 personer som på olika vis kan ge honom svar på frågan - varför blev mitt liv som det blev... ? Boken är lättläst o lite blandning av tänkvärd o ren läsning. Men det är nog omöjligt att inte själv undra på vilka fem personer man skulle få möta o vilka förklaringarna man skulle få höra som förklaring till sitt eget liv hur det blev. ...
Mer om Mich Albom hittar du ovan under Tisdagar med Morrie

In To The Wild

Boken finns tyvärr inte på svenska så jag har knyckt en engelsk resume:
Into The Wild is a book written by Jon Krakauer, a very credible and accomplished Mountaineer and author. It is a true life account of a young man named Christopher Johnson McCandless, who died young and alone in Alaska in 1992.
Fler titlar: Thin air , Under the banner mfl
Mer om Jon Krakaur


Vinter i paradiset

Huvudpersonerna i boken är - Bengt Pavlo Gustavsson (före detta knarkkurir och luffare), Julius Tonker (före detta succéförfattare) och Gro (norsk hotellkvinna och motståndsarbetare).
Boken utspelas till stor del i pinande snö och isande kyla. Personbeskrivningarna av huvudpersonerna är bokens bas. Handlingen växlar mellan mörker och humor.
Av ulf Lundell finns otaliga titlar i böcker, sånger och dikter.
Mer om Ulf Lundells Vinter i paradiset
Mer om Ulf Lundell

Mitt favvorit citat :

Du skall inga gudar hava jämte Uffe !


Alias Grace av Margareth Atwood

En gripande histori om en ungflickas öde som brutalt får förödande konsekvenser att hon blir anklagad för mord på sin husbonde, och räddad från dödstraff genom att sinnesjukförklaras - delvis en dokumentär !
En av de bästa böcker jag läst !
Mer om Margareth Atwood

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross

En begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckades lura och överlista hela den katolska världen. Genom att skaffade sig kunskap inom medeltida filosofi, religion och läkekonst och med lysande begåvning förde henne på äventyrliga vägar till påvepalatset i Rom. Där drogs hon in i en virvel av politik, religion, kärlek och makt. En riskfylld tillvaro där livet ofta stod på spel. Det som faccinerar mig mest i den här boken är Johannas mod att ifråga sätta det som ofta ansågs som sanningen och det enda självklara! Lite i samma anda uppfattade jag Arn i vägen til Jerusalem om än jag inte alls tyckte den var lika bra som Påven Johanna.
Mer om Donna Woolfolk CrossTillbaka från Tuichi

En sann historia om när Israelen Yossi Ghinsberg efter några år på luffen träffar några andra äventyrslystna ungdomar i Bolivia. Tillsammans bestämmer det att ge sig ut i regnskogen för att söka efter en förlorad indianstam. Expeditionen råkar ut för en katastrof och det det blir en kamp för sitt liv i vildmarken. Jag blev totalt förälskad i denna bok o den är en av dom få jag nu har i min bokhylla som bivit ordentligt utrensad för att ha luft o möjlighet att ta emot nya böcker ! Tack Kajsa som gav mig denna efter jag lånat den och inte ville skiljas från den !
Mer om Yossi Ghinsberg på Wikipedia
Yossi Ghinsberg egen hemsida

Snabba cash

Boken går i snabb takt o med en spänning som man förknippar med värsta James Bond film.. men så blandas vardagliga dilemman som dagis hämtningar o vänskap in. Det är en bok som känns som man får vara med bakom a tidningsrubrikerna om gängbråk runt Stureplan o bilbomber i Malmö. Man får lära känna killarna som lever detta " maffia " liknade liv i Sverige på 2000 - talet . En bok som är svår att lägga i från sig. Inte så tänkvärda som endel av böckerna ovan men otroligt bra ! Toppen semsesterbok med sina ca 500 sidor
författare: Jens Lappidus

Länkar till lite allt möjligt:

Webdesign Zahra Medzeta© zahra@telia.com ©


Google