Tips....

jag får ofta frågan om hur mycket det kostar.. här kommer lite reflektioner.. men jag uplevdeinte Portugal som speciellt billigt.. men är väl bortskämd med Thailandspriser..

Mobiltelefon - det är enkelt att gå in på en telebutik och köpa sig ett sk kontantkort till en olåst mobil. Det ör inte billigt att ringa med mobil i Portugal men billigare än navända sitt svenskanummer för lokalsamtal. Har du med dig en olåst "sticka" / dong kan du även skaffa ett surfabbonemnang enkelt.

Apoteken fungerar som små mini vårdcentraler där du kan få hjälp med enklare diagnostik eller hjälp att boka en läkartid. suveränt !

Till och från flygplatsen kan du förbeställa taxi - blir väldigt mycket billigare. Kolla in Suntransfers.

Kläder , saker mm kan man fynda men generllt samma pris som hemma..

Mat

I mataffärerna ör mat ca 20 % billigare än hemma....utom vin som är riktigt billigt...flera sorter runt 2 -5 euro är riktigt goda.

Resturanger kan ju kosta hur mycket som helst så det är omöjligt att säga vad det kostar.... men en lokal bar / pub med dagens rätt ofta val av fisk eller kyckling eller ngt kött med bröd, sallad , dryck och pomfritte kostar runt 7-10 € och du blir ordentligt mätt ! Portugal är inte heller främmande för att du ber att få med en "doggybag " med det du inte orkat med hem./p>

På ett cafe har man ofta dagens soppa för runt 5 euro . När du sätter dig til bords kommer ofta bräd, oliver ev lite mjukost , smör .. sk Kuvert- det är INTE gratis och du kan be dom ta bort det om du inte vil ha det o betala ca 2-4 € En öl kostar ofta runt 2 €.Buffen på Osaka - se första sidan - lunch buffe 13 euro och på kvällen 15 euro ) . Prego - en köttbit på gott lantbröd är en speciallite som ofta kostar runt 4 euro -god o mättande!

Transport

Tåg mellan Lissabon och Faro ca 40 € . Resor med det lilla lokaltågot på Algarvekusten mellan 1 - 6€ euro. Taxi ca 6 km ca 12 euro. Hyra cykel en dag ca 7 euro. Hyra bil... vet ej men verkar variera mycket...kolla olika alternativ och erbjudanden .

Övrigt

Läkarbesök på privatklinik ca 40 € säkert billigare på sjukhus men jag vet inte hur det går till men som europeiskmedborgare får man.. även på privat kliniken gav försäkringskassans kort viss rabatt.

Solkräm ca 15€

Pencillin 10 dar - 3€

<