10 veckor i Portugal ....

Jag tillbringade 10 veckor i Portugal under vintern 2012 / 2013 . Jag vill inte på någotvis ge sken av att jag nu känner Portugal. Här delar jag med mig några små tips och reflektioner jag gjorde under den tid jag var. Jag tillbrigade tiden i Cabanas de Tavira med lite små utflykter i omgivningarna på Algarvekusten.

Längs med kusten går ett litet lokaltåg (inte det på bilden) vilket är ett utmärkt sätt att se de olika orterna. Tåget går relativt ofta.. med ngn timme emellan..men inte så fort. Det sträcker sig från Lagos i väst til spanska gränsen i öst- Vila real St Antonio. Tar man sig till gränsen går där en färja över til Spanien ca 1 gång i timmen.

Rätt nära gränsen ligger Monte Gordo som har en fantastisk strand och ett lite större utbud av affärer och resturanger än Cabanas. Min favvorit restaurang - OSAKA- med en fantastisk japansk o kina buffe - där "buffen " var bilder i menyn och man får beställa exakt det man vill ha som lagas allt eftersom - hur mycket man vill !

I Santa Luz - Playa Barill - tar ett litet tåg dig från parkeringen ut till den kilometer långa beachen. Här äter du en sagolikt god bläckfisksallad- det är dom kända för och ser dom enorma ankar som lämnats sen tiden för tonfiske lades ner här.

Om man följer gränsen mot spanien en bit norrut - ca 40 km - kommer man till Alcutim tidigare en smuggelort mellan Spanien och Portugal - ligger längs floden floden Guadiana. Det är en söt by som bla är känd för sin utsökta grillade kyckling - och den var var fantastisk god !

Strax utanför ca 20 km Cabans uppe i bergen ligger Quinta da Fonte do Bispo - ett gulligt pensionat uppe i bergen med fantastisk fina omgivningar och några lokala pubar där man kan få sig en kall öl o ett gott mål mat till lokala priser !

Cykla är mycket populärt i Portugal och det finns många fina väl utmärkta cykelleder längs med kusten och orkar man inte cykla tillbaka så tar man GRATIS med sig cykeln på det lilla lokal tåget !

Cabanas är en söt liten fiskeby- när jag var där i lågsäsong var det mycket stillsamt - men kan nog vara livligare när alla turister hittar dit på sommaren. Det finns en huvudstrandgata med massor av cafeer och ett antal butiker och restauranger - mitt favorit hak blev Mare Alta ! - ligger precis bredvid banken ! en bit upp i byn ligger Jolly sailor - ett jättemysigt ställe med helt fatastisk mat ! Cabans har ingen egen strand - det är fiskehamn - men bara rakt över sundet ca 5 min med båt ligger national parken Rio de Formosa som är en ca 1.5 mil lång sandstrand näst intill helt obebygd.

Att hyra i Cabans de Tavira

I den lilla staden Cabans de Tavira hyrde jag denna lägehet i 2 månader och trivdes bra. Mer information klicka här
Det finns alleles säkert massor av ställen att bo på men jag forskade inte närmare i saken...men för den som gillar camping fnns det en jättefin och välfungerande campingplats i Cabans men swimingpool och små stugor att hyra..

.