Translate this page to - choose languageVänner!


Den här sidan funkar bäst i Firefox !
Är texten liten kan du förstora den genom att trycka på ctrl - knappen o sen + plus knappen - återställ till önskad storlek genom på ctrl - ( minus ) knappen
Scrolla nedåt för mer text och foton.

Hej kära vänner o kvarvarande ..överlevande resedagboksläsare !
Vänner …
Som ni kanske minns från förra resedagboken så var inte jag och kameran sa goda vänner …. Men det var en helt oskyldig anklagelse mot kameran från min sida ..kameran hade snällt flyttat bilderna från kameran till datorn…det var bara för virrade tant Zahra som lagt scharad bilderna i fel mapp…. Så här roligt hade vi sista kvällen och ni ser väl hur uppenbart allt är ….

Och nedan följer endel bilder från min första tid här.

Jag har nu varit här i en månad och det är alltid tråkigt att lämna er vänner hemma…. Men ni finns kvar och nya vänner dyker opp. Hua hin är en helt ny ort för mig och jag kände inte en person här…. men jag var inte speciellt orolig för jag brukar ha lätt att få kontakt med nya människor . Men under dom 4 veckor jag varit här känns det nog som jag slagit rekord i att träffa nya vänner…
Scharader !!
Tjejträff på vår restaurang på mango spa md Harvey och Bente och Vilgun

Julie o Shuti

Vilgun o favvorit chauffören Chan

Innan jag åkte satte jag in en annons på blocket och sökte boende någonstans i världen där det var varmt . Bland svaren jag fick kom ett från Bente som har ett hus i Hua hin. Då hade jag redan bokat mitt boende med Mick har i Hua hin…. Men vi fortsatte att ha mailkontakt i några veckor innan det var dags för mig att åka . Nar jag anlände så bokade vi en träff på stan ! Bente frågade om det var ok att hon tog med en kompis …självklart ! Så kom Vilgun in i mitt liv ….. Både Bente och Vilgun är från Norge Bente bor här vissa delar av året och då cyklar hon omkring i hela Thailand en riktigt långcyklare… jag ska till Bangkok några dar … då cyklar hon !! Det är 20 mil !! Vilgun bor här på heltid sen många år och har den goda smaken att ha en lägenhet med en fantastiskt pool som ligger kant i kant med Hua hin beach.. mi like !!


Grannen Olof

Noi

Hemma hos caroline

Mys efter middagen

Mangrov besök

Mango Spa resort Mango spa där jag bor är som en liten by på landet det ligger ca 10 km uppe i bergen . nix jag har inte vunnit på lotta bara visat prov på extrem framgångsrik prutning och förhandlingsförmåga...... enligt vissa har ingen haft så låg hyra som jag .. :)
Iof en by av det lite lyxigare slaget med ett antal pooler i olika storlekar förrutom dom privata som endel har vid sina hus det ar en blandning av hotell hyres lägenheter och egna ägda hus. En hel hög med små söta trådgårdsmästare som klipper och sopar och hejar glatt och alltid hjälper till och bår om rika turister shoppat för mycket…. Så en liten minibuss som har 9 turer om dagen till Hua hin gratis !! men 2 chaufförer en som inte säger ett ord och den andra mycket charmig … och vill så gärna lära sig engelska ..han kan ungefär hälften av vad jag kan thai…. Så vi tränar under resorna . Men min pedagogiska förmåga har fått sig en riktigt törn…Chan vill lära säga säga aplogize och excuse me ifall bussen tex skulle vara 5 min sen…. jag förklarar att sorry sorry är samm sak men enklare för honom att säga . Kollar in i ordboken vad ”polite” heter på thai och säger att aplogize och excuse är mer polite ..artigt då säger Chan ”aplogize polite” som ett ord….

Mango spa är som en stor familj….med sina goda relationer och sina släktfejder…. Men iallfall som tillfällig besökare i familjen så är det trevligt ..alla hejar ..små pratar lite vid poolen och under resorna ner och hem från stan. Många bor har några månader om året och medelåldern i familjen är rätt hög…. Några få är åretruntare där bland Julie och David från England det flesta i övrigt är från Sverige… jag blev snart vänner med David och Julie och har sen jag flyttat nu dem som mina närmaste grannar .. vi har en dörr mellan våra lägenheter som står öppen för det mesta …vi har mycket trevligt ihop . Genom dom har jag lärt känna Shuti en thaitjej med egen liten restaurang i sin trädgård och ett jävla humör men också massa humor och skratt . När Shuti skilde sig från sin man ville hon behålla bilen, problemet var bara att hon inte kunde köra …men det skulle väl inte var så svårt….
David och hon åkte ut och övningskörde …alla bilarna tutade och Shuti sa Sorry sorry sorry….. och David sa om du visar vilken fil du vill köra i kanske dom tutar lite mindre..nu är du över hela vägen ….. Det är inte så noga med körkortstillstånd och sånt här .. nu några månader senare har Shuti tuffat till sig i trafiken och tutar någon så skriker hon STUPID MAN !!


Mna underbara grannar Olof och David!


Viguns pool - mi like !!

Hyresvärdar och hyresgäster…min hyresvärd Mick var här några veckor och han är en riktigt trevlig typ…en dag tog han med oss på en heldags utflykt där vi bla fick se en fiskebåt komma in med sin fångst efter 10 dagar .. en lite mer öde beach än Hua hin och alla turister ….

Min hyresgäst Caroline ( nix inte hon som fick för sig att försöka stämma mig på oskälig hyra .. hon är smartare än så ) - för några år sen när jag var i Costa rica och jag har varit facebook kompisar sen dess men inte umgåtts …jag träffade henne när hon flyttade in och flyttade ut . Caroline och hennes familj har hus här i Hua hin och nu är hon här och bjöd in på en pool eftermiddag med påföljande middag …godaste räkorna jag någonsin ätit !! Nästa gång är det min tur … lunch på en av mina två balkonger och sen bowling …. Lite kul är att 2005 när Mango spa var på väg att byggas så var Caroline här och funderade på att köpa hus. Idag driver hon uthyrning av hus och lägenheter lite här och var i världen kolla gärna in absoluteapartment
Solbrudar !


Mick tar oss til beachen

Middag hos David o Julie
..
moppe taxi
Fiskelycka

19
..
mycket mat blir det ..

caroline o Shuti

86 årig massör...

Hua hin skyline

badmode ala tant zahra!!

Chan vår chaufför !

Han flirtar vilt med mig .. you sleep one .. I slep one.. no good :)

22

35

Isfestival i tropiskklimat .....

Kungen fyller år festival

8

Kungen fyller år festival
Översvämningarna i Bangkok…märker jag något av dom ?`Jag anlände till Bangkok och åkte taxi ut ur stan såg och märkte jag inget . I Huahin har det dom första veckorna varit rätt blåsigt mer än vanligt enligt dom som vet och det har gjort att havet i sig varit grumligt och mycket skräp spolats i land endel säger att det varit extremt mycket skräp pga att det spolats ner från Bangkok. Jag har promenerat på beachen men inte velat bada. På nyheterna pratar man om att flera områden som det framförallt lite större och mindre fabriker i ligger i fortfarande står under vatten och det märks framförallt genom att det är vissa varor som det är brist på eller helt slut ..som tex grape tonic !! Inga gin och tonics alltså!!! Poor mi !!

Kära vänner som ni förstår har jag det grymt bra det här verkar bli en av dom bästa resorna på länge… illafall sen jag blev tant och letar efter lugna trevliga miljöer att slå mig ner i .. min lägenhet är underbar .. omgivningarna fantastiska .. vackra ..lugna…… och jag känner mig trygg att promenera och cykla omkring själv på rätt öde vägar ! tänk va bra allting kan bli fast det ibland ser lite mörkt ut .. och som min favvorit Linda lärt mig – det blir inte alltid som man tänkt sig men kan bli bra ändå !! I nästa dagbok ska jag presentera omgivningarna och mitt boende närmare !

I morgon fredag kanske läser ni detta efter… så är vi 8 stycken som ska iväg och bowla och sen ta en kall eller två….. och efter en heldel tur och sökande har jag hittat en fruitvcarvinglärare som jag ska börja ta lektioner för på söndag … så var beredda på en och annan morot !! Det enda som inte är 100 att jag har inte lyckats hitta någon thaiörtångbastu…tycks inte vara tradition här i hua hin …. Och att jag har extremt ont i fötterna av oförklarlig anledning…. Men ihärdigt masserande får förhoppningsvis ordning på det ! Livet är så gott så gott !!

23


Kungen på stor tv överallt ...


David o Julie

.....
Min solnedgång ...varje kväll...
Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns alla kontaktuppgifter här ! Kontaktuppgifter

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !