Svenska kyrkan i Haiti – 2
Svenska kyrkan i Haiti – 3
Svenska kyrkan i Haiti – 4
Svenska kyrkan i Haiti – 5

Svenska kyrkan i Haiti – 1

Tomas Brundins blogg från Haiti - orginal sajt: Hela världen.Svenska kyrkans internationella arbete
Translate this page to - choose language

Svenska kyrkan i Haiti – 1
januari 20, 2010 ·
Jag heter Tomas Brundin och åker i morgon bitti till Haiti
för att underlätta samordningen av Svenska kyrkans/ACTs katastrofarbete på plats. Ni som är intresserade kan följa min blogg ”Svenska kyrkan i Haiti” här. Jag ska försöka uppdatera den varannan dag, om tekniken står mig bi. För tio-tolv år sedan bodde jag i landet i två år tillsammans med min fru och byggde upp det fältkontor som nu står kvar efter jordbävningn. Men det är en annan stad som lär möta mig. ”Förbered dig på att bli chockad” var Svenska kyrkans fältkontors chefs besked när jag chattade med henne på Facebook.
Jag packar nu, och har bl.a. fått tält, liggunderlag och sovsäck samt många andra överlevnadsmaterial från Stadium i Uppsala. När vi berättade om våra insatser – vatten, mat, provisoriskt boende och psykosociala insatser – ville de skänka utrustningen. Och inte bara det. ”Här har ni 141 tält till!” De kan komma bra till användning, inte minst för bostadslösa hjälparbetare som nu bor på gatan. Det är imponerande att känna det stora stöd som finns för Haiti i Sverige, trots att det inte finns några direkta länkar mellan Sverige och Haiti som under Tsunamin. Men kanske är det just vår erfarenhet av vad det innebär att drabbas som skapar empati och vilja till solidaritet. Detta engagemang ger styrka inför den uppgift som väntar.
Tomas, Uppsala
(Räknar med att göra nästa inlägg sent på lördag kväll, svensk tid)
Här kan du få veta mer om Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete på Haiti.
För att få veta mer ACT gemensamma arbete kan du även besöka deras hemsida.
Kommentarer:
4
* Ullis Haglund // januari 21, 2010 vid 8:20 f m | Svara
Hej! Via Zahras resedagbok fick jag veta om den här sidan. Kommer följa den och dig ordentligt! Du är otroligt bra och jag ser med stort intresse fram emot att följa ditt arbete och få ”direkt-rapport” om läget. Glöm inte bort att vara försiktig… Kram till dig och Erika, Eije och Milla förstås, som släpper iväg dig.

* Ann Jirving // januari 22, 2010 vid 3:55 e m | Svara
Om jag hade ngt att tillföra skulle jag åka med en gång.Kanske de behöver hjälp i höst? Jag kommer att följa dej o är mkt intresserad.Take care *

Ulla // januari 23, 2010 vid 11:25 f m | Svara
Hej Tomas…Lycka till kan jag bara säga ..kommer att följa Dig …var rädd om Dig…måste bara fråga heter Din pappa Bernt ? ska förklara mig sen…Varm tanke till Dig Ulla *

svkint // januari 25, 2010 vid 7:02 f m | Svara
Hej och tack för all omtanke. Ja, min pappa heter Bernt. Jonsson.

Hälsn
Tomas


Denna sida är gjord som en kopia av min bror Tomas Brunins blogg på Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete för att fler ska kunna ta del av Tomas och hans medarbetares arbete.
Eventuella frågor eller kommentarer kontakta gärna mig på zahra@telia.com - jag befinner mig i Costa Rica och kan endast nås via mail.
Om du klickar på nedan googel annonser - eller annonser på någon av hemsidorna du hittar på min hemsida Medzeta.se - får jag några ören varje gång - alla ören går till HAITI - många bäckar små.... KLICKA !!
Startsida Medzeta.se
Free counter and web stats