Translate this page to - choose languageLeaving Turkey ..going to Thailand !

For my english speakingfriends-
go to www.medzeta.se/thailand14.html -
where you can translate the text by googel if you like to take part of my latest adventures !
Hela texten finns här men för dig som vill se foton gå till
www.medzeta.se/thailand14.html
Det är mycket enklare för mig att ladda upp bilder där än här på resdagboken .

Hej Kära Resedagboksläsare !

Senast jag lämnade er var det 3 dagar kvar till jul..det känns nog för er som för mig en evigheter sen.. jag har iof inte glömt varken julen eller er….
Men det händer så mycket hela tiden .. och mitt tangetbord har varit struligt och därmed jobbigt att skriva på men ..det är nu fixat och jag har idag bestämt mig för att lägga kvällen på er.. samtidigt som jag passar på att färga håret .. dom grå kryper sig på tant.. vojjne vojjne… dom flesta av er har väl inte känt sig för övergivna då jag ständigt är närvarande på facebook… så för er kan det bli lite repetitioner här..

Julen blev mycket trevlig .. lunch i strålande sol.. bad i skimrande hav… och ett dyk i en iskall pool….Livet på Gold City gick sina gillagång.. jag fortsatte gå min 208 trappsteg… vilket bl v ca 31 000 trappsteg när det väl var dags att lämna Golden ..

Golden var ju mest ett hotell och vi var ganska få som var där längre tid..så folk flöt in och ut mitt liv… vissa minns jag mer o vissa mindre.. jag har ju ett favorit poem som heter ” reson season och lifetime ” .. handlar om att människor kommer in i ditt liv för olika tid o orsak. Faktum är att dom jag pratade mest med o hade roligast med var den helt underbara personalen i receptionen.

På hotellet som var kraftigt dominerat av ryssar cirkulerade en heldel ”damer ” .. ryskor .. som sålde sina tjänster.. och jag drabbades av ett o annat ilsket utbrott o dilemma.. män som jag suttit ena kvällen o pratat med o haft roligt med ..försvann nästa med en a av dom ryska damerna.. o jag bara ” hatar ” män som köper sex.. inte minst av dom damer som dom inte kan växla ett ord med… det är väl den ultimata maktutövning i frågan ..eller.. så jag ställs inför frågan.. är en person sina handlingar eller är den ändå en bra o trevlig person fast den agerar i mina ögon ”fel ”… jag morrade.. well detta fick ju en intressant t vist långt senare under resan.. då hade jag kommit til Thailand o tagit en tur till Phuket.. well där finns fina stränder etc.. men inte minst en sexindustri…. Till min förvåning märkte jag att både barflickor och bare verkade genomgå en ekonomisk kris… den nya dominerande turistgruppen är nu ryssar .. och dom köper inte bartjejer..iallafall inte thailändska… o sitter inte på barerna… dom handlar en flaska ..eller två.. vodka på 7ELEVEN.. och sitter på hotellbalkongen o dricker o sätter på varandra… 7ELEVEn älskar ryssarna… försäljningstoppar utandesslike… well … en utstickare ..

I januar i fick jag besök en vecka av Eva . Det var en solig och fin vecka.. fast jag ska faktiskt säga att jag har tydligen haft tur o Turkiet hade en ovanligt varm o fin vinter.. visserligen ett tillfälligt köldrekord några dagar… o sista veckan regn… men mest sol. Vi beslutade oss för att vara lite kulturella… tog en bussresa.. som först ställdes in kl 04.50 en morgon…. Men blev av dagen efter.. där fick tant bearbeta sina kulturella förutfattande meningar om TYSKAR…. En gubbe satt i bussen o pratade NOOONSTOPP.. hans fru hade valt att sätta s ig bakom honom…. jag förstår henne… och sa jajja..jja.. med alldeles för täta mellan rum.. typ HEELA TIDEN…

Men vi fick se Palumucke o kalkbrotten som var helt fantastiska… så hann vi med en o annan långpromenad o en hamas… en vecka försvinner så fort. !

I stora hela trivdes jag bra i Turkiet och på Golden .. men efter 2 månader var jag väldigt redo för nya öden och äventyr i Thailand……jag packade .. vägde o .. den historien kan ni ju sen förr .. samma lika varje gång.. för mkt saker .. fast jag både rensat o skickat hem… men det gick vägen även denna gång.. o jag eskorterades av min gode vän Ali till flygbussen…och februari var här och Thailand here i come !

På flyget fick jag sällskap en av en trevlig herre från Danmark som var reseledare för ett gäng glada pensionärer ..dock något ovana resenärer..så han hade avsiktligt placerat dom en bra bit bort i planet…… efter ett par timmar i luften reste sig den trevlige dansken o gick bak till kök o toaletter.. o opps o vips rasade han ihop..slog huvudet i då utrymmet är rätt trångt.. det utbröt en viss panik bland personalen.. o jag gick dit då jag visste att han förstod svenska. Mannen piggnade till o vi fick honom åter till sätet. Blek o groggy…. Jag beslöt mig för att min insats fick bli att se till honom o att framför allt se till att han inte somnade.. efter ytterligare ngr timmar lät jag honom somna men väckte honom regelbundet. Flygvärdinnorna beslöt nog att det var jättebra att jag tog över.. och turkish airline erbjöd mig nu gratis flygningar,,,, nej.. men vi fick varsina 2 extra bonus påsar med jordnötter.. jag snodde mannens också o såg till att beställa drinkar hela natten ….och fick väl rätt snabb service.
Ett par veckor senare fick jag ett mail att han fortfarande mådde bra och att resan till Vitetnamn gått bra-det var nog mest brist på mat o sömn… samt några bra tips ifall jag tar mig dit någon dag .

Framme i Thailand fick jag tagi en jättetrevlig taxidam o det hela slutade med att vi tillbringade ett par timmar med att shoppa basvaror , fixa telefonkort o käka en god middag innan jag checkade in på mitt boende för dom kommande månaderna på MANGO SPA.. samma ställe o samma hus men lägenheten bredvid som jag bodde när jag var här för 2 år sen . Det var ett kärt återseende med många av dom stadiga boende här..eller som i alla fall tillbringar varje vinter här. Men visst det fanns dom som var mindre glada över återseendet… ni som mins o hängde med i det årets resedagbok minns säkert mina grannar som var minst sagt mindre förtjusta i mig.. dom visade med önskavärd tydlighet från förta stund att här har inget glömts o förlåtits… o kriget var i fullgång från början.. låt oss kalla dom Selma o Lilla Fridolf.. även om det känns som att häda med tanke på det året jag bodde i Pattya o hade UNDERBARA Birgitta o Bosse..alias Selma o Lilla Fridolf som grannar… men well…

I huset finns 4 lägenheter.. bottenvåningen bebos av ägarna o övervåningen hyrs ut av Mick ….Mick är en man som väcker många känslor… o kanske inte alltid är den mes t pedagogiska o diplomatiska .. jag har aldrig haft problemmed honom o tycker han är trevlig. Men grannarna under instämmer inte.. o mycket av frustrationerna tas ut på oss hyresgäster. O kanske speciellt mig som är yngre än dom flesta här o dom tror dom kan köra med.. sorry.. det tog bara dagar innan det var i gång….. Selma for ut.. jag har redan mailat ” den rökande tanten i den regniga mellansvenska staden ” – som äger lägenheten under mig o talat om var du parkerar din cykel.. ååå hot ,, jag darrar.. not.. ” den rökande tanten i den regniga mellansvenska staden ” mailar mig från Sverige där hon befinner sig o talar om att hon inte gillar att jag parkerar cykeln utanför hennes altan .. hon är inte ens här !! Så bekymrar hon sig för hur jag har råd.. om jag vet att jag inte får spola ner toapapper .. etc etc… en intensiv mailutväxling sker o jag svara med att ge budget råd om secondhandkläder ..sluta röka etc… det är inte poppis… well hon ger upp då jag inte låter mig styras utan hänvisar till min hyresvärd.. Mick.. vilken hon inte vill konversera med uppenbarligen … det slutar surra i mailen …..men det är något som surrar ute.. o jag håller på bli tokig… för att distrahera det hela säter jag på musik .. högt .. så småningom med hjälp av annan granna spårar vi det irriterande surret till en liten metall pinne i en buske.. vi tar bort den .. surret upphör.. det visar sig att det är Selma o Lillafridolf som köpt på Jhula eller tv- shop en surrande pinne för att skrämma ormar… att ormar är stendöva har dom tydligen missat…Well tv-shop ska väl leva på någon dom med…
o kriget når sin kulmen …. Efter endel gapande så backar jag .. ok vil ni har en trevlig vistelse o jag med .. ni tar bort pinnen .. jag stänger av musiken o ni hälsar som hövligt folk…!! Veckorna som följer hälsar Lilla fridolf som hövligt folk.. men icke Selma.. vilket roar mig för jag tror hon surar varje gång Lilla Fridolf hälsar…. Är allt lugn.. ja förrädiskt.. jag är snäll då jag lite inbillar mig att jag styr.. jag vet att om dom är i gymmet o jag går dit skulle dom gå..lika i poolen.. men jag är faktiskt snäll… men lite roligt har jag.. inte minst på min bakside balkong… den som inte blivit färdigbyggso egentligen inte finns.. men tant klättrar genom fönstret.. o vips med fri insyn till S o F… som spänner upp ett skynke som dom inte får någon kvällssol.. well inte mitt bekymmer… det är nu dock snart slut.. imorgon flyger dom hem !

Well är det harmoni o lugn o ro o stor kärlek i området….. well… det är 52 hus.. med ca 2 enheter i varje.. det gruffas nog endel bland andra också… endag kom det en munk o satte upp 2 temple… o det var för att det skulle bli lugn o ro i området.. thai management course… o jag försöker verkligen ha respekt för olika tro o .. men endag fick jag ett smärre utbrott I reception.. – detta är som en svensk by.. hälften ägande bostäder .. hälften hotell eller lång leasing.. restaurang o reception… o sa – det där är stenar det är bättre att använda hjärnan… well inte het begåvat .. o jag hade förstånd nog att backa i tid.. o det hela löste sig..

Hur är livet i svenskbyn.. jag trivs… det är som en svensk by på landet.. det tar nog ett par generationer att bli fullt accepterad… många har varit här sen starten 2006.. flera har köpt hus / lägenheter samtidigt som sina bästa vänner.. det är väl inarbetade social grupperingar.. alla är glada trevliga o hjälpsamma.. men in i gemenskapen kommer man inte.. efter 2 månader här då jag nog känner o pratar med dom flesta har jag inte en enda gång blivit medbjuden att följa med ut o äta ..eller ta en drink.. etc… det gör inte mig något alls. .jag skaffar mig mitt egna social liv utanför men reflekterar över det o framförallt kan vara bra o veta om någon av mina vänner som ibland åker själva för att tillbringar ett par månader.. detta är lite ”svensk t reserverat..” .. !

förra året bodde jag ju i en liknade by med bara norrmän o det var enorm skillnad – alla skulle vara med o var välkomna mest hela tiden ! Värmen o skratten låg närmare tillhands.. här råder svenska artighet o trevnad och jante lagen..sköt dig själv…..Endag står jag på min balkong och ser hur rik svenska tant i bikini rusar ut med tuttarna skumpandes..rätt respektlöst i ett budistiskland… skäller o gapar o skriker på en av dom thailändska trädgårdsarbetarna ..på engelska.. mannen förstår sannorlikt inte ett ord… det är något i den svenska damens trädgård till den stora villan som inte är till behag.. FIXA NU ! .. Mannen säger inte mycket mer än ” tomorrow ”..flera gånger..damen skriker o gapar .. handgemäng uppstår.. här ser jag dock inte allt…. Men trädgårdsmannen går därifrån o håller sig för axeln…. Senare återger den gapande skumpade tuttarna damen historien – han kallade mig en massa fula saker…. Ren lögn ! … Och på ”svenska maner ” jante.. blundar alla.. går in till sig ..eller till poolen....häller upp en drink till…. Det är livet bakom fasaderna i paradiset…o det är jobbigt att vara rik svenska… jag skäms…. !

Jag gillar Mango jag trivs här o uppskattar domflesta o tror dom uppskattar mig. Jag har blivit personlig tränade till en liten rund tant som gör fantastiska framsteg på löpbandet o i gymmet.. .jag målar t-shirtar som är enormt uppskattade o fått massa beställningar som givetvis givit mig ett välkommet tillskott i kassan men mest av allt en glädje o ära att folk gillar det jag skapar .. för skapar gör jag.. målarfärgerna flödar .. akvarell. akryl… porträtt ..abstrakt..det är så roligt så roligt !

I Huahin som ligger ca 14 km här ifrån o finns Art Gallery..en oas a v konstnärer.. där tillbringar jag ett par dagar i veckan o på målar workshop.. man målar fritt men får handledning efter behov .. o jag lär mig så mycket o har så trevligt.. det är den absoluta höjdpunkten på resan ! Tror det eller ej.. under mina snart 2 månader här har jag varit på beachen ca 7-8 ggr.. jag har inte tid.. jag målar.. promenerar cyklar o simmar i poolen… gärna vid solnedgången…

… Men är man egentligen en bechgirl så är man …så det blev en nattbuss till Phuket .. inte minst kända för sina beacher o mitt älskade Kata Beach.. kärt återseende med min vän Suzan från Holland som bor där permanent med sin man o 2 döttrar . träffade även min thai familj som jag bodde hos för några år sen.. dom blir lika glada varje gång jag kommer förbi .. endel av bartjejerna kände jag igen o tanten på restauragen som hänger på klipporna.. det blev mkt beach..läsa bok..lite måla o långa samtal under stjärnorna … en underbar vecka !

Nu är jag åter i Hua hin och igång o målar igen…. O njuter av dom sista dagarna a lugn o ro.. för om drygt en vecka är det ett minne blott.. då kommer vännen Ingela med make .. 3 foster barn med ADHD.. o en vuxen son…tjoho… det ska bli jättekul !
Så kära vänner jag ska gå ut på min balkong.. jag har en vanlig på framsidan som jag inte behöver klättra ut på .. !
njuta av den något svalare kvällsbrisen… j!
jag lämnar här med er o hoppas att den vad jag förstår avbrutna våren snart är åter… o bara det är garanterat snöfritt så kommer jag .. !
!
o jag påminner igen om DEN 12 JULI..då blir det stor sommarfest på ännu hemligort i Uppland ! !
!
det kommer finnas sängplatser till humant pris för långväga gäster ! Det är fortfarande presentförbud.. Den viktigaste och bästa presenten är att DU kommer o spenderar dag o kväll med mig o mina vänner o nära o kära o långtbortifrån…!
men ni kommer erbjudas att köpa en tavla av mig.. kommer finnas i alla prisklasser för alla budgetar !!
Den som vill kolla in lite vad jag skapat kan besöka min hemsida:

Playing With colors
art gallery där jag målars hemsida …

Hua hin art gallery

och Mango spa där jag bor…

även facebook har fått en egen sida för playing with colors som ni gärna för gilla !
och skulle någon vilja höra min ljuva stämma finns jag på skype :
zahramedzeta eller mitt tha imobil nummer +66 926423040 jag är 6 timmar FÖRE er !! kl 12.00 ör 18 00 här !

Mer om Pamuakkale - Turkiet …
Pamukkale vita kalkstensklippor är ett naturfenomen värt namnet. Upplev de fantastiska klippavsatserna och passa samtidigt på att besöka den antika staden Hierapolis och drottning Kleopatras egen bassäng i närheten!


.

..


.

.

.....
Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok ! Jag blir jätteglad för alla inlägg !!

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång får jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !