Svettigt

Stressigt och svettigt värre…..
Nu har jag boat in mig riktigt i huset det har blivit ngr turer till storvaruhusen..vattenkokare.. den perfekta kaffemuggen…. Liten läslampa m.m…
Grannarna Birgitta o Bosse är helt ovärderliga o inte bara låter mig åka med överallt utan även lånat ut silvertejp, solsäng etc…
I gengälld agerar jag ” Anna Anka ” som Birgitta kallar mig… det är nämligen så att när Birgitta ligger i solstolen eller i poolen med en kall…. Då vill hon motionera o promenera o … visst säger jag .. men sen blir det svettigt värre o då är det inte lika kul o Birgitta stönar - du är ju värre än Anna Anka !

Bosse…. ? Han sitter kvar i skuggan ! Klok herre det där !
Sen stönar han dock lite när Birgitta o jag shoppar loss.. o Selma o Lilla Fridolf kommer alive !!
Livet går sin gilla gång … som sagt är nu alla småpraktiska saker på plats… även en utmärk ”hushållsnäratjänster ” är införskaffad . trädgårdsmästaren ingick ju i huset … och hans fru är det absolut bästa massör jag träffat på – o jag har träffat många ! Hon kommer 1 gång i veckan o knådar tant Zahra i 2 timmar ! nice !
För er som var med förra året i Costa Rica minns säkert tuppfan ! Här bor ingen tupp men en kattfamilj hade bosatt sig i ena hörnet i trädgården.. o dom gillade att komma in .. så trots att jag gillar katter så har jag jagat dom på porten med vattenslangen. Men … det finns en eller 2 andra katter som bosatt sig bakom huset dit slangen inte når… o dom ylar som värsta marskatter… o imorse vid 5 tiden var serinaden värre än värst .. tant Zahra var ute o kastade smågrus o vatten från flaska.. gick in o la mig för att snart lyssna på mmmjjjjjaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !
Detta efter att under kvällen varit säker på att jag drabbats av det mest märkliga dataviruset .. bara .se adresser funkade inte.. men .com.. strange.. så efter kattjakt kollade jag dator igen .. samma lika… stressigt o svettigt värre.. dessutom var det idag jag skulle ta tag i det där med immigration o uppehåll tillstånd… det där jag började förstå på flyget att det var något jag missat… Att reglerna var ändrade var klart Men vad är det som gäller ? Förra gången kunde man åka till Burma över dan - få 30 nya dar .. åka till ett kontor betala lite få nya 30 dar… men det skulle visst inte gälla längre.. o ingen tycks veta vad som gäller .

Så lite svettig o stressad inställde jag mig hos Bosse imorse som lovat köra mig - lite nervös för att han skulle vara arg för inte datorn fungerade ….då jag övertygat honom attt jag kunde städa den å honom…. O mkt riktigt .. den fungerade inte… men han trodde mig att det var inte jag utan måste vara ngt annat.. sen visade det sig att det var något med wiikileaks som hindrade oss att komma in på svenska sidor.. så skön att kunna andas ut o inte tro jag sabbat Bosses dator….

Immigration… hur skulle det bli..skulle min Thailandsvistelse bara bli 30 dar… byta biljett till GOA .. röka o inse att livet är som det är om man inte kollar vad som gäller - till minstora irritation hade jag gratis kunnat få 90 dar visum om jag bara sökt i Sverige.
Det var hur mkt folk som helst ! Men redan i entrén stod behjälpliga personer - ok du har 30 dar .. för 500 kr kan du få förlängt i 7 dar… åker du ut ur landet kan du få 15 nya dar när du kommer tebax – 1 gång ! … madre Mia… om du åker till ett annat land o går på ambassaden dr kan du söka om 60 dar… Laos ..långt till gränsen men ambasaden ligger nära gränsen.. Kambodja…..nära till gränsen men ambassaden ligger långt in i landet …. Malaysia .. långt bort .. hört rykten om att… Spontant kändes just inget av alternativen såå lockande … 2 dar före julafton… då mitt visum går ut… RESPIRAR PROFUNDO !
Eller ta en capuchino..ett väl beprövat trick som Bosse O Birgitta kör med det första dom gör var vi en åker.. storhandlar .. Utan för fanns ett cafe .... två capuchino….. Bosse vad gör jag.. ?
Då kom en av immigration policerna ut… för att kanske ta sig en capuchino… ?
Hmmm … man kan ju prata lite med honom of the reccord…
Å vi kom snart fram till att för 12 ooo B kunde det hamna en 3 mån stämpel i mitt pass… fast ville jag använda den tiden jag hade fick jag komma tebax den 22 … jag kunde lämna mitt pass till honom under tiden.. kändes lite SVETTIGT… om jag stämplade idag .. så förlorade jag 14 dar.. men …
bildspel - texten fortsätter under


Svettigt o stressigt .. men är man förhandlare så är man o snart låg 10 000 B i passet.. papper signerade foto fixat….. come back tomorrow .. så får du ditt pass.. opps .. det hade jag inte räknat med .. svettigt men vad göra ? För att avreagerar mg blev jag Anna Anka o tog Birgitta på ett mycket svettig proemenad men sen var vi bara tvungen att ligga på beachen o mest i vattnet resten av dan… så svettigt ..
Så det är bara hoppas att kattfan.. är tyst i natt o ”min ” polis på plats med mitt pass med stämpel i… klart känns detta inte bra men jag har ju inte varit klart på Beachen än… å vad gör man .. som tröst kan jag väl säga att det var uppenbart att detta var ingen stor hemlighet… 4000 gled direkt ner i fickan o resten till ngn gemensam pott ?
O med tanke på att en lön kanske ligger på 2500 B så är det nog en välkommen extra inkomst från virriga tanter som inte tar reda på gällande visumregler innan avfärd…
För er Resedagboksläsare - inläggen ligger även på min hemsida – då ofta med fler foton – www.medzeta.se - under Resedagbok - långt ner till höger !
Kommentarer - Tilla alla er som stretar på i vinternkylan – min beundran men jag har faktiskt sand mellan tårna nästan jämt .. inte helt probelmfritt heller !
Ha det underbart Ann – Margreth – hur länge blir ni där??? Skaffar du Thainummer - ring mig mitt finns under kontakt på – www.medzeta.se - under Resedagbok - långt ner till höger !
Mari – nice ! Då är den striden över andra ligger i högre instans för avgörande ! Till priset av en månadskostnad för vissa ?
kram Zahra
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !