Translate this page to - choose languageDet stora lugnet!


Den här sidan funkar bäst i Firefox !
Är texten liten kan du förstora den genom att trycka på ctrl - knappen o sen + plus knappen - återställ till önskad storlek genom på ctrl - ( minus ) knappen
Scrolla nedåt för mer text och foton.

Hej kära vänner o kvarvarande ..överlevande resedagboksläsare !
Det har gått några veckor sen mitt senaste inlägg och återkomsten efter minisemestern till Khao lak och Phuket . Det är säkert även färre inlägg i resedagboken än vad som brukar gälla under mina resor.. det finns 2 förklaringar - 1 det är en mycket lugnare och på sätt och vis ”händelsefattigare ” resa än vanligt … men även en viss konkurrens av Facebook… så dom av er som är där får ju där en regelbunden och kanske tom ibland lite för ofta uppdatering om mina förehavanden ..
Den här resan är händelsefattig.. ja men inte i någon negativ mening.. tant börjar bli äldre och uppskattar lugnet och satsar mer och mer på en vardagslik tillvaro fast på annan ort än hemma vid … Jag boar in mig mer för varje gång och inte ute och far så mycket.. hade nog tänkt åka runt endel .. men kommit fram till att varför jaga nya paradis när jag trivs där jag är .. en beach är en beach .. o det innebär bara oftast en massa timmar på buss… vilket både jag och min rygg klarar sig utmärkt ifrån.

Sen är det ofta så att ju längre man är kvar på en plats desto bättre lär man ju självklart känna den .. men också lite trögstartade relationer får tid att växa sig starkare… jag gillar min lilla by men har av och till tyckt att den är lite seg.. och svår att lära känna… människorna reserverade och ibland nästan irriterande anonyma när dom fortfarande kan titta på en som det är första gången jag dyker upp… jag är mer van att gubbar och gummor på marknader blir lite tjenis och man hittar någon favorit restaurang där dom blir lite mer personliga.. men icke.. i den här byn låter man sig icke flirtas med hur lätt som helst !!
Men plötsligt nästan fån en dag till en annan så släppte det.. folk börja hälsa .. o vinka .. och jag hade sen en tid varit stadig kund på det lokala apoteket efter att förskaffat mig en sk thaitatoo.. bränt höger vad på ett en varm ljuddämpare / avgasrör
.. på en stor snygg mc.. är man svag för söta pojkar och häftiga MC… i alla fall vid ännu ett av mina otaliga besök för att köpa kompresser eller någon magisk salva så räckte inte pengarna o då fick jag köpa på krita! Och samma sak några dagar senare när jag legat på beachen massa timmar och beställt in den ena kalla efter den andar och en jätte stor tallrik med mix seafood … så fanns det inte alls så mycket bath som dom ville ha.. o jag erbjöd mig att cykla hem fort fort.. nej nej.. betala imorgon eller nästa dag inga problem..


Även vad gäller nya bekanta så har det växt fram några - min kompis Marry från Scotland som jag hade en väldigt ytlig och sporadisk kontakt med har växt sig starkare och starkare . numera hörs vi ofta och har jätte kul ihop . Kanske är hon lite reserverad för hon bor här året om o det märks att många vill ofta ha hjälp med en det ena en det andra… vilket hon inte helt uppskattar men svårt att säga nej.. när hon insett att denna dam sällan behöver hjälp med något utan är väldigt självgående så släppte endel
reservationen.. så nu hänger hon gärna med ut och går .. och hänger nästan med i min takt.. shopping är ett av våra stora gemensamma intressen och Marry har med sin gedigna lokal kunskap visat mig till dom bra affärerna … och klart är att Thailand är inte super jätte billigt som är lätt att tro .. men visst man kan hitta vissa saker.. som om man ändå skulle ha köpt dom så kan det vara motiverat.. o jag har nu lyckats framkall a stora behov av Calvin Klein byxor, Janzen bikini…reebook skor .. jag har helt enkelt blivit en märkes freek .. jag som knappt visste skillnaden mellan H&M och .. ja .. någon stor dyr.. ni ser..

Nu är det ju så att allt man shoppar ska ju med hem.. jisses.. det blir nog att köra lager på lager är jätte snyggt o jag är så rädd att bli sjuk av aircondition på planet…

Jo det närmar sig faktiskt hemresa .. det har ju börjat droppa in det ena vårtecknet efter det andra hemifrån.. och då brukar jag ju våga mig hem… hem .. ja det blir ”lagom ” kul…. Det pågår balkongrenovering och det ska visst se ut som ett bombnedslag.. plus att vi får inte gå ut på altan .. jag kommer nog befinna mig mycket ute i mitt torp !!

Komma hem känns helt ok o ska bli trevligt att träffa många av er !! Men jag flaggar lite för att denna sommar kommer bli budget !!! allt på denna resa har flutit otroligt bra .. förutom fadäsen med thaitatoon… och ekonomiskt .. rena mardrömmen med dyra visum kostnader.. försvunna dollar och flygbiljetter .. så kaffe kommer alltid finnas men inte mycket utrymme för luncher fikan på stan o resor kors och tvärs…. Men gärna en långpromenad .. en termos kaffe eller bara umgås utan att omkostnaderna behöver bli så stora !
Opps.. jag var nästan redan hemma… händer det inget här… jo det gör det . varje dag något även om det är såå lugnt så lugnt…
Min by… första tiden här ahde jag ju Bosse och Birgitta -- alias Selma o lilla Fridolf… och med dom blev det ofta bilburna shoppingrundor till Pattaya… efter deras hemresa så har jag nu fått klura ut hur man handlar utan bil och blivit en fena på att få saker hemkörda och leja gubbarna som sköter området att köra mig på sina moppar med sidovagn när jag ska handla tugnt… eller ta många cykelvändor.. jag och min cykel är defintivt kända nu och det har också hjälp till att bli lite mer tjenis med byn. Klart att om man är en regelbunden kund och dom ”tjänar ” på att ha os falanger här så blir dom mer glada o tjenis !Marry och jag tog en heldag i Bangkok .. där mötte vi Ewa och Håkan hemifrån..
åkte riverbåt.. tittade på tempel på avstånd och drack goda drinkar… spanade in gamla nostalgiska backpacker gatan khosan road…


Marry på sin häftiga moppe med blålyse ! Åker hem med 2 gurkhajar efter en karva gurka kväll ..

Thaitatooo... ajjajjaj !

Hemma vid har mååånga många timmar gått åt att karva morötter.. jag har ju satsat endel på att öka mina kunskaper i fruitcarvngens ädla konst och skaffade mig en privat lärare i 60 timmar.. många morötter har det gått åt ! men kul är det .. och inte minst bra att ha något att göra .. för även i paradiset kan det bli långtråkigt .. och jag vill inte bli som många i brist på sysselsättning ..sitta framför en öl o en till o en till..
vad jag ska göra av det vet jag inte.. funderar lite.. kanske kurser..provat på det men det är inte så lätt .. folk vill lära för mkt på kort tid… .. eller kanske jag som vill lära ut för mycket....kanske bara nöje .. kanske något annat.. ett antal knivar får vilket fall följa med hem.
men är det någon som är intresserad på allvar så hör av dig- vi hittar en lösning som passar ! Jag tycker ju att det är så roligt och klart är det fler som vill lära sig så...
Varvat med beach .. pool…
så turistar jag lite… en snabb jordenruntresa på 2 timmar… Resan dit och hem gick fortare .. spätta bak på en av Sabai MC… härligt att vara på en mc igen .. även om jag hellre skulle köra själv .. men där har det kläckts endel ideer som jag ska jobba vidare på .. kanske går det att handikapp anpassa en mc…


Livet i thailand går sin gilla gång….
2 gånger om dagen blir det dock lite livat.. då ska en ur thailändska kunga familjen .. inte riktigt säker på vem ta sig mellan sin bostad i Sattahip och Pattaya….
Det är 40 km… o jag bor ungefär mitt i … då åker en polisescort i .. ja väldig hög hastighet.. ca 5-6 bilar.. o vid VARJE utfart längs sträckan står en polis o stoppar trafiken löpande… första gångerna jag hörde larmet trodde jag det var typ världens största bilolycka eller krigslarm… nu ingår det i dagliga rutinen…

I brist på thai och engelska får man ta till kroppsspråk !! Det brukar gå bra men ibland blir det kul.. på min bastu sitter en jätte stor- läs fet - man i receptionen.. lite budha lik.. iförd endast handduk runt… o tittar på den lilla tv:n en bit bort med kikare ..

Sauna madam… så långt inga problem…men dagen till ära var jag hungrig och vet att man kan få dom o hämta mat .. ris .. o någon köttfärsröra… sen något mer som jag inte förstod.. o så ställer han sig upp o gör någon rörelse som ser ut som han går på toaletten och skiter !!!
Tills jag kopplar .. ÄGG !! han härmar en HÖNA !!

Dagarna fylls av sånna här små öden och äventyr…. Här om dagen fick jag för mig att handla 4 olika grönsaker av samma man … han tillhörde för ovanlighetens skull inte en av dom som har miniräknare.. så han skrev upp siffrorna med en blå tuschpenna på en plastpåse .. stor som en konsumpåse…. Räknade ihop… men det blev fel… tog fram en ny plast påse.. skrev dom 4 beloppen..räknade … o ja nu 24.50 kr.. det hade tagit ca 20 min .. så dagarna går !
Jag har ibland funderat på om jag ska skriva något om buddhismen… den är ju trots allt alldeles väldigt mycket närvarnade överallt och dagligen … jag kommer inte gå in på ngn religionslära men faccineras över hur detta offrande och tempel o bedjande .. och offrande igen kan ta så mycket tid och pengar i anspråk av ett folk – och ofta pengar av människor som inte har så mycket.. i tron att man måste för annars kommer alla möjliga hemskheter hända.. det är rökelser blommor mat .. offer offer offer.. och som jag ser det är det en kvinnofälla… för det verkar vara mest kvinnorna som offrar ber o går på buddha möten buddha dagar hit o dit.. jo visserligen är det massa munkar som springer omkring i oranga skynken…. En större del av landets mest arbetsföra män verkar det som ibland.. jag kan bara säga jag har svårt att förstå och faccineras av hur folk tvångsmässigt utför dessa ritualer som något helt naturligt .. varje dag !!

Ni ser jag har för lite socialt liv ..därför bladdrar jag på … well jag skulle tro att detta blir ett av mina sista inlägg för denna resa … mitt vanliga mobil nummer kommer att fungera igen from den 3 maj för den som vill ta en kaffe eller en promenad eller bara snacka lite skit…

Några datum är redan inbokade hemma… den 7 maj tänker jag lyssna på Blå congo på konserthuset i Uppsala .. står nog i baren o tar en kall..någon timme innan om fler vill hänga på … den 15 och 22 maj finns jag ute på Disagården o stugvaktar .. där finns kaffe och goda våfflor… däremellan ska jag lämna bilen på serivce o besiktiga – tack P för hjälpen med det !
Tack för visat intresse och ha en härlig vår !! /// zahra
Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns alla kontaktuppgifter här ! Kontaktuppgifter

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !