Translate this page to - choose languageOskälig hyra ?


Den här sidan funkar bäst i Firefox !
Är texten liten kan du förstora den genom att trycka på ctrl - knappen o sen + plus knappen - återställ till önskad storlek genom på ctrl - ( minus ) knappen
Scrolla nedåt för mer text och foton.

För dig som vill läsa domen Mål nr ÖH 5546 -10 Här finns domen - beslutet - från Hovrätten som pdf - fil - klicka här !!
Har jag tagit ut oskälig hyra - nej säger HOVRÄTTEN - I am the winner !!
Paret Malin Sandberg / Ursula MArtin ombud jur kand Björn Collin vs Zahra Medzeta !!
Hovrätten angående oskälig hyra ! Efter drygt 1.5 år så var saken till ända !
Jag hyrde ut.
Efter att hyresgästerna paret Malin Sandberg/ Ursula Martin flyttat gick dom till Hyresgästföreningen HGF och begärde hjälp att kräva återbetalning av oskälig hyra med sammanlagt 3500 kr . Ursula Martin var medlem i HGF och hade så tillsvida rätt till ombud . Det var inte Malin Sandberg –men hon blev retroaktivt medlem och vips så ställde HGF ombud Björn Collin även upp som ombud för Malin Sandberg.
Konstigt... HGF hävdar att dom hörde ihop och att samma sak prövas.. bara att en påstådd skuld som i detta fall att del av hyra skall återbetalas måste kunna styrkas med tex dom/beslut -det går knappast att juridiskt korrekt kräva in skulden annars och det skickades in en ansökan till domstol i var och en av damernas namn.. well.. jag anser att det är bedrägligt beteende mot betalande medlemmar ! På HGF hemsida står oxå att läsa – citat – Det här får du som medlem Svar på hyresfrågor och juridiskt stöd i svårare ärenden –slut citat
Frågor angående detta bör nog lämpligast besvaras av deras ombud - Björn Collin -
tel 018-189313
eller mobil : 070-2497071
mail : bjorn.collin@hyresgastforeningen.se
Jag är kanske inte helt överraskande inte längre medlem .. jag kan ju gå med när jag behöver ett juridiskt ombud... blir ju billigare ! Åter till kravet..
Ombudet Björn Collin skriver – citat - ”hyra som klart överskrider vad som kan vara skäligt ” slut citat Inför förhandlingar i hyresnämnden sänks kravet till 3000 kr .
Jag nekar stenhårt ! Påvisar senast aktuella rättspraxis som i hovrätten ger rätt att öka hyran med 24 % istället som tidigare 10 -15 % om lgh har en hög standard o tekniska lösningar. Björn Collin menar i sitt anförande att lgh är ” enklare möblerad ”
Jag lämnar in fotodokumentation på lgh som är HEL renoverad tak golv vitvaror - det flesta möbler o husgeråd 2005. Hyresnämnden sänker kravet till 1800 kr – ok 50 % vinst... eller förlust..
Jag överklagar i hovrätten där jag som sagt får rätt till 100 % !!
Det är inte en oskälig hyra !! Det är avgjort av jurister med gedigen erfarenhet och enhälligt ! Så slutsats - låt INTE dig som enskild privat person skrämmas av att en stor organisation med en självsäker jurist menar på att han vet vad som gäller ! Vet du med dig att du har varit juste – låt en domstol avgöra saken !
Sen kan man ju rent principiellt fundera på om ett ombud betalat av medlemmarnas pengar skall användas till vad som ändå måste anses som i sammanhanget småsummor .. och belasta rättssystemet med ett sånt krav... Behöver du ett juridiskt ombud i hyresfrågor är du välkommen att höra av dig . Jag har F- skattsedel , en jurist examen samt visat att jag kan argumentera, ta fram relevant jämförelsematerial, aktuell praxis samt lämna in handlingar i god tid - allt detta har Björn Collin visat klara brister i, vilket påpekades vid förhandlingen i hyresnämnden av ordförande ! Jag kan bara säga jag är så nöjd och I am the winner !! Bättre hemkomst är svårt att få !!
För dig som vill läsa domen Mål nr ÖH 5546 -10 Här finns domen - beslutet - från Hovrätten som pdf - fil - klicka här !!
// Zahra Medzeta - the winner and the one and only !!

The Beachgirl tackar för visat intresse !


Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns jag nu på mitt vanliga mobil nummer 0706-218090 eller mail zahra@telia.com


Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !