Translate this page to - choose languageSenaste öden och äventyr ..kick off 2012 !

Det nya året har startat …. Det var det som senaste inlägget avslutades med .. nyår !
Men först vill jag ge lite kommentarer till er som skrivit i min gästbok. Det är verkligen kul att få lite respons.
Först ut Mari… grannfejden ligger på is..först var jag borta 1 vecka .. och dagen efter min återkomst åkte dom borta nästan 1 vecka och om några dagar ska dom åka hem till kalla Sverige.. men vi ses säkert nästa år för jag trivs ju bra här… och vem vet kanske har Selma blivit på bättre humör då..för nu ser hon bar ut som en sur tant..muttrar men har lyckats klämma fram ETT hej på mina glada Hejhej…Lilla Fridolf säger hejhej….men det finns grannfejder som jag inte är inblandade…. Vi har en restaurang på området..ikväll hade 2 barnfamiljer samt paret jättegamla gråhåriga herr och fru bestämt sig för att äta där..själv satt jag i ett hörn och surfade.. barnen lekte lite runt borden.. ca 2-7 år… tant gråhårig och en av papporna ryker ihop om hurvida barnen stör eller inte för att övergå til vem som har mest rätt att vara där gråhårig tant som äger hus i byn eller barnfamilj som hyr.. det gapas o skriks mellan borden… det lugnar dock ner sig.. middagen av slutas av herr och fru gråhårig… men då bestämmer sig herr gråhårig för ge några ytterligare inlägg…. Men det är bara att han vänder sig till fel pappa som total nekar till all kännedom ..herr gråhårig blir irriterad och backas nu up av fru gråhårig som anklagas ..eller snarare konstaterar att herr och fru gråhåriga är senila…det slår hus i helvete…Det var nog bara en hårsmån från slagsmål…. Men nu ska Herr och fru gråhåriga MINSANN ta upp detta på nästa bomöte !! halleluja ! Varför tänker jag på en gapande skåningen med sin anonyma anmälan från förra året… svenskbyar i paradiset är verkligen inga harmoniska miljöer…solsting kanske ..
Vicky…så du överger oss !! Så kan man få lite förhandsinformation vilka du bytt ut till oss?? Och om jag fattat det rätt så färsvinner du inte så långt bort ?

Eva klart vi ska spela backgammon och dricka vin !! För er andra kan förtäljas att det var tradition dagen innan prov genom hela min mentalskötareutbildning…bättre kvällen innan stort prov fanns inte !!
Torp – Annika .. med dig som förebild kan man inte annat än gå sina egna vägar… torptomtarna saknar dig nog !! Any time är du välkommen att åka ut !
Julie och David mina kära grannar har också haft besök av Julies dotter med familj – Kelly , Neigel och dom härligaste ungarna man kan tänka sig Oliver Spencer och Hermione
Vi har badat , fruitcarvingat och inte minst har jag konverterat till Prinsessa och Morfar David to the old grumpy dragon ! En 5 årings världsbild är helt underbar… hon kom in i mitt sovrum..o det vi vuxna ser är ett myggnät..men Hermanies spontana fråga var – are you a Princess ?? jepp svarade jag .. do you have a dragon…. Sen hördes hennes klingade stämma över hela Mango Spa Princess Zahra!! Princess Zahra !!

Och vad kan då inte vara mer förpliktande än att gå och köpa sig en Princess klänning ?? denna underbara skapelse bra fanns där en dag och jag kunde inte låta bli,,, jag var bara tvungen att äga den !! Att den sen satt som gjuten var ju bara ett plus ?

Alla små paljetter o glitter är påsydda för hand…. Priset för denna underbara skapelse var lägre än den här blusen…. Som jag låg sömnlös över att ha köpt…då jag inte brukar köpa dyra kläder….blusen kostade 595 kr…. Kelly som är innehavare av
Hermione collection
och speciallist på vackra klänningar var en stenhård fotograf.. in med magen ut med bröstet..ska foten synas peka uppåt med tårna…
Den här blusen kostade 595 kr…
Jag har ju som ni vet haft fin besök hemifrån av Anne Wiklund . Anne är väl bekant med Huahin efter egna resor hit .. så jag ville introducera henne till lite nytt i Thailand så vi tog en minibus och begav oss till mina gamla hemtrakter från förra året som jag är mycket mer välbekant med än här… jag kan väl bara flika in att livet på Mango Spa känns väldigt långt ifrån Thailand detta är ju en svenskby !! …. Och Hua hin som en mycket välorganiserad lugn småstad mot röran och fart och fläkt i Patttaya . Jag kan inte svara på vilken av dom jag gillar bäst .. jag trivs väldigt bra på båda platserna men på olika vis..liksom jag trivs väldigt bra i Phuket och saknar några goda vänner där…. Liksom jag har ett speciellt plats i mitt hjärta för Khao lak med sina vackra beacher och ungarna på Home and life – det barnhem som Många bäckar små…stöttat mest…jag tror jag skulle vilja spendera mer tid där en dag…

Well vi kom till Bangsaree min lilla by och blev flådigt upphämtade av Bernt även och mest känd som BB . Skapare och drivare av den lilla – 5 medlemmar starka - MC klubben Sabai MC . Grabbarna badboys är grabbar med stora hjärtan och det var så roligt att se dom igen !
Sabai MC startade för c 5 år sen på ett igenväxt gräsområde en bra bit ut på landet . Där har BB och hans frun Oy byggt upp världens underbaraste farm och trädgård. Dom bor där året runt med sina hundar och katter och trädgårdsmästare… under vinterhalvåret dyker resterande av grabbarna upp …där bland min goda vän Per .
Sabai Mc farm är så vacker o speciell plats att jag valt att presentera den på en egen sida med en massa bilder… klicka här ! Man vandrar runt och finner hela tiden nya saker !
Anne och jag inkvarterades i varsin lite hytte…så är ju grabbarna Norrmän ! vilket verkligen kändes som gamla tidernas backpackers liv.. innan jag blev tant och hyr mig hus med micro…puzzel och tvättmaskin…
Å det var så mysigt att träffa pojkarna igen !! Och se byn som till stort var sig likt även om exploateringen är enorm..det blev några kära återseenden både av Thai och falanger !
Senaste tillskottet - Arne Laksami och lilla Jasmine.
Arne har bytt ut barhäng mot skurhink ! :) Allan o Marry på samma gamla favvorit hak.. endel saker ändrar sig inte..
Svenskar är nog kända för en massa olika saker… men inte minst att prata om vädret…. O väder har jag SOL ! Det har regnat 5 min en dag sen jag kom.. o det verkar ha regnat i natt.. o tror det regnade en natt förra veckan…hörde ngn prata om det.. men för svenskar här finns ett annat kärt.. eller kanske inte så kärt men ständigt återkommande .. VISUM…. Alla varianter och knep är provade…gift sig ..hjälper inte…skaffat thaibaby…hjälper inte visum problemen kvarstår… nu med en thaifru och baby….Några av er minns kanske förra året.. well nu är tanten mer rutiner .. så jag behövde inte titta immigration såå djupt in i ögonen..utan mer rakt på sak… betalade svor och hade 2 månader visum till och ett stort hål i budgeten…men slapp långa timmar på buss till Burma or Kambodja !! En obegriplighet för mig är vad det gör för skillnad för myndigheterna som sköter eller ger visum at jag spenderar några minuter eller 1 dygn i grann landet för att sen få stanna i Thailand i 1..2 .. månader till.. fortsätter det så här så kommer min tid i Thailand i fortsättningen bli kortare… jag kan spendera min tid och pengar på andra varma ställen !

Well nu får jag iallfall stanna….stämpeln i passet på plats…så åter till Bangasree och Pojkarna på sabai Mc… Per har ont i magen… mycket ont i magen och till slut finns inget annat att göra än checka in på 5 star hotel Bangkokhospital…för sjkhuset känns verkligen som ett hotel..i entren hänger en stor kristallkrona och Pers rum känns som en lite svit på bättre hotel.. litet pentry..kyl..ros på handfatet i badrummet… små söta schampo flaskor mm som jag och BB rensade snabbt ! Efter det la sig BB på rummets gästsoffa som kan göras om till säng om man vill stanna kvar.. som sig bör har ju mc killar mycket image och det blev lite fniss i Pers nya fna outfit !

Magen blev bättre och dagen efter var det dags för utcheckning….pay catch or creditcard ? Medicin..så pedagogiskt med lite bild på varje tablett….
Pattayas gatuliv är stökigt bökigt och ett utbud av allt och lite till..den mest ökända porrgatan Walkingstreet känns rätt harmlös på dagtid och vi strosade igenom..
försörja sig ska man ju..så Anne funderade lite men jag sa att hennes chanser på walkingstreet var små med dom skorna….
En dag stötte jag på …. En 75 årig Indier som satt på en trottoar och var villig mot en ringa summa att förtälja min framtid…fast det blev nog mest goda livsråd…. En kort sammanfattning som gavs på härligt klingande engelska med mycket mycket tung Indisk accent…. You work hard make lot of money… before you shopping you wait 3 days…maybee you dont need shopping..save money… your neigboure not like you !! BINGO !

You have problem whit hälsa you go pharmacy… not better after 10 days you go doctor… you have headdace..no I don’t…you don’t ?? ok take new card….. you eat carrot juice 1 egg 1 thaibanan…små tjockao super goda … for beakfast..you very strong and straight whit people…BINGO !! Some don’t like..really…. ? När du har problem ska du tala med en äldre person…like me ! You life good you can do what you want… in feb you meet man…ok … jag undrar good or bad man .. you wait and see….. ok… in 7 months someone pay trip for you…. Han sa inte var… vem vet kanske någon bjuder på en bussresa ner på stan… in maj or june you meet 2 new people want to be your friend..goood or bad ? you wait and see…

You have good life !
Sen tyckte han att vi skulle bli vänner men det var bara lite problem för han hade ingen andress just nu.. stay in hotell… my wife lock door.. I try to controll her.. she 10 years younger and little bit wild…
Dagarna I Bangsaree flöt på med härliga MC – turer.. middagar och killarna skickade upp en eldballong enligt thaitradition för oss för god lycka mm.
En kväll besökte vi Jasimin bar.. en väldig typisk girlbar ägd av en falang som anser att evrything very ok.. jag behandlar tjejerna väl… tjejerna får husrum 2 mål mat om dagen och 2000 bath i månaden ca 450 kr .. sen får dom 7.50 kr för varje drink som männen köper åt dom… plus inte sällan alkoholproblem…..
när en man vill ha en tjej betalar han 300 bath till baren för att få ta henne från baren för kvällen… o då kan hon få en extra liten slant av mannen som känner sig som en räddande prins o han gör en godgärning… jepp jag har haft endel häftiga debatter i ämnet,… men karl fan lyssna … !
Ivar barägare
jepp jag har haft endel häftiga debatter i ämnet,… men karl fan lyssna … !
En dag tog Anne och jag båten ut till ön Ko Lan … där lekte vi beach paparazziz hela dan och höll många gånger på att ramla ur solstolarna…. 158 bilder finns här för dig som vill se hur livet på kan se ut…..Beach 2012
Well allt roligt tar slut..det var dags för Anne att åka hem till Sverige och någon dag senare var jag åter på Mango spa efter en fantastisk vecka hos Per och BB på Mango spa .. ni var verkligen gentlemen och har stora hjärtan !!
En stor eloge till Sabai Mc o främst BB fru Oy som driver Rescue… nästan allt första hjälpen arbete ute på vägarna sköts av volontär insatser . .Sabai Mc supportrar en bil som är utrustad med det mest för akutsituationer. Det bidrag som i år kommit in till Många bäckar små.. har gått till sabai Mc rescue verksamhet ! och även damerna fick åka rescue bil hem ibland..damer i nöd !
Tack för denna gång pojkar !
Jag är åter på Mango.. livet går vidare ..folk kommer och går .. många som firat jul och nyår här har åkt hem..så det är lite mindre folk.. och andra som är kvar har av olika anledningar hamnat lite i periferin i livet och några har blivit bättre vänner… och jag får ofta frågan om jag trivs . ..hur jag har det.. . jag har det förträffligt bra.. . kanske ibland bättre än jag förmår att uppskatta.. underbara sol upp o nedgångar varje da… poolen ett stenkast bort .. toppen grannar.. men jag kan ibland också känna mig lite uttråkad och ensam…. Det är mycket ytliga kontakter och kanske ingen som är som jag som har en massa energi och vill göra saker.. och jag lever ju ibland i det bristande insikten att livet är inte roligt hela tiden .. jo att alla andra har jätte roligt hela tiden utom jag.. och då får man gå och köpa sig 1 kg färska krabbor för 50 kr och koka för och i sin ensamhet surpla i sig till middag.. och som förrätt kan man ha det halvfilo färska räkor för 25 kr… well man får göra det bästa av situationen..poor mi !!

Så till er alla kära hemma vid - I do miss you !!
Det kostar om man vil ha kontakt...
Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok ! Jag blir jätteglad för alla inlägg !!
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns alla kontaktuppgifter här ! Kontaktuppgifter

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !