Translate this page to - choose languageVänner!


Den här sidan funkar bäst i Firefox !
Är texten liten kan du förstora den genom att trycka på ctrl - knappen o sen + plus knappen - återställ till önskad storlek genom på ctrl - ( minus ) knappen
Scrolla nedåt för mer text och foton.

Hej kära vänner o kvarvarande ..överlevande resedagboksläsare !
Mangogirl!
Hej alla resedagboksläsare !! Nu är det dags igen för er som vill följa mina öden och äventyr under vintern 2011/2012.

Ja det började med storslagna planer om stora öden och äventyr …. Jag tyckte nämligen att jag soffat ihop till en tråkig och bekväm tant och det var dags för lite fart och fläkt och äventyr- tillbaka till gamla backpackersdagar…..jag planerade stort och vitt och brett-….. genom Tanzania o sen Mozambique…..o vidare genom Sydafrika…. Men ju mer jag planerade ju mer o mer tyckte jag att detta var nog inte vad jag egentligen ville…. O hade råd med eller skulle orka med…skumpa på dåliga vägar …äta kycklingar som var magra på bredden och längden – citat av Ann ! För att sen inte kunna göra det man borde i Sydafrika – safari o vinodlingsbesök pga en mkt tajt budget….nej jag är nog en bekväm tant som gillar lägga puzzel o läsa böcker vid poolkanten …

Hmmmm….. kollade upp mitt hus från förra året..det var väl inte drömmen men helt ok… jag gillade mitt liv där och byn men lite nytt är alltid kul…. Men det var inte tillgängligt !! Så jag stod inför att hitta på något annat !! Blocket : Sökes –hus att hyra där det är varmt under vintern !!

Jag fick några svar från runt om i världen … endel inte så realistiska.. en studio i bergen utanför Los Angeles a 15000 kr i mån.. tack men nej tack…

Så fick jag kontakt med Mick – jag har en fin lägenhet .. ligger fint ..allt är toppen .. inga problem… ok du vill pruta inga problem…. Allt lät lite väl mycket inga problem…. Och varningslamporna blinkade…. Ok du vill ha förskottshyra o deposition… well efter lite efterforskningar och lejt stora hemska farliga lillebror Tomas att ringa honom o göra lite kontroll frågor så gick jag på linjen -vad är det värsta som kan hända ? Blåst på några tusen o ingen stans att bo..men det får lösa sig då …. Jag träffade Mick i Stockholm o skrev kontrakt …han rullade ihop det ..stoppade i innefickan o sa - förta gången jag skriver kontrakt…. En sån som jag får lätt magsår över sånt…ordning o reda.. Dagen efter att jag betalt står att läsa i tidningen - aldrig varit fler bluffar på Blocket…falska uthyrare…..

Well….. live and learn….

Hemma flöt det mesta på med det sedvanliga ångesten över städa ur… skaffa hyresgäst .. tillstånd ..ställa av bilen ..fixa… visst muttrade jag en hel del men med facit i hand gick det nog ändå rätt smidigt….. och jag avslutade med några mycket trevliga dagar hos familjen Brundin .Morgon mys med katter och Milla och Eje…. En mycket trevlig söndag med hela Boger o Brundin klanen - levande sharader…. Där jag surt nog lyckats radera alla fina foton speciellt på hur elegant jag gjorde ” målflagga” !!

Det hanns även med ett antal trevlig a luncher och andra träffa med goa vänner !! Och otaliga cykelturer till min källare där jag levde bagladyliv!

Avresa…flygresa …..byte och ankomst – HELT PROBLEMFRITT !! got om plats för benen… fick med allt inkl lite övervikt….

Bangkock airport….Mick skulle skicka en taxi… plan 3… utgång 3… ingen taxi .. hmmm…OKI DOKI…..blocket bluffar….

Efter några sms kommer andfådd taxichaufför springande uppför trapporna…o det bar i väg på Hua hin som kommer vara årets ort i år och närmare bestämt Mango spa and resort !

Jag anlände efter mörkrets inbrott till mitt nya hem….

Jag har nu varit i mitt ny hem en vecka och det är så annorlunda mot hur jag brukar bo.. Mango spa och resort ligger ca 10 km utanför Hua hin - är ett mixat område av egen ägda hus., hotell och andelslägenheter….. det är en majoritet av svenskar här… o the real thailife känns otroligt långt borta.. jag ligger vid poolen och konverserar som värsta charterturisten !! Till Hua hin tar man sig med den lilla minibuss som körs av områdets egna chaufför 9 ggr om dan –den ingår…. Vill man inte lämna området går det så bra att roa sig med gymmet…tennisbanna .. biljardbordet eller gå till restaurangen o ta sig en kall…. Jag har blivit kompis med David o Julie från England som som bor här permanent –av dom har jag fått låna en mountainbike -o David o jag cyklar runt i omgivningarna…..bland annanasfälten – detta är tydligen Thailand annansodlingsområde ! Varje morgon går golfgänget –mest golfare som bor här ( en av dom finaste rankade banorna i världen ligger 5min härifrån ) - en morgon promenad på 1 tim….

Mick som jag hyr av är här och är en stjärna – allt som om besvärliga tant har bett om har han fixat och är verkligen mån om att sina hyresgäster ska trivas !! Så han är ingen blocket bluff !

Hua hin som stad har jag bara ytligt börjat göra mig bekant med –men den verkar trevligo betydligt lugnare än Pattaya och Phuket !

När jag lade in min annons på blocket fick jag kontakt med Bente från Norge-hon ville också hyra ut åt mig…istället blev vi mailkompisar o nu kompisar här .. o via henne har jag träffat Vilgun –även hon Norska …dom har visat mig runt lite och ni lär få höra mer av dom. Vilgun har den goda smaken att ha en lägenhet med pool vid huahin beach ! Min kompis Anne skickade med numret till sin kompis Silvia som bor i ett enormt vackert hus med en gen orkideesamling !!

Det är dåligt med foton nu för jag lyckades radera alla bilder vilket jag är skitsur över…inte minst dom från våra sharader…. Så nu surar jag o tar inte i min kamera ..men vi blir säkert kompisar snart igen !

Första veckan har således klarats av utan större bekymmer och jag har lidit mig igenom Ulf Lundells senaste bok… jobbat hårt på solbrännan vid poolkanten och fått i mig några härliga seafood tallrikar…det är bara lite SYND om mig ! Jag verkar överleva att vara en mangogirl istället för en backpacker !
Keep warm !! // zahra
Lite kalla fakta: Nov - 2011 until mars 2012 I be in Thailand - you can ritch me at:
My thai cellphonnumber : +66825270112 -
time diffrent to sweden 6 hours ahead -Sverige 12 .oo = 18 .o0
skype:zahra medzeta
vanliga mobilnumret ligger vilande... mail :zahra@telia.com
Här bor jag : http://www.mangosparesort.net/

Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns alla kontaktuppgifter här ! Kontaktuppgifter

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !