Startsida Kontakt Resedagboken


Jullovsskoj med tant Zahra !

Nu har det varit jullov med massa roliga happenings. Efter att tillbringat första månaden med att lära känna byn, städa bort bygg damm….huset har ju alldeles nytt kök o det märks… boat in mig .. o kommit in i en ganska behaglig vardagslunk så inträffade det lite då och då att jag hade lite långtråkigt…. Hmm..det har jag ju ofta hemma också så det är ingen katastrof… o hellre långtråkigt på beachen än hemma… Men som allt har det sina för och nackdelar… Bangsarey där jag bor är en lugnare mer genuin thaiby än Phuket . Här finns inga gapande t-shirtförsäljare eller mängder med barflickor omringade av feta flintskalliga tyskar – sorry…det är karikatyrbilden av män som köper sex här… Visst finns det många lite äldre män med unga thaiflickor .. fruar här ..men det verkar var mer ”stabila ” förhållanden….. Det är inte okomplicerat .. många av männen är nog mest ute efter sällskap o finner det svårt att hitta på hemma plan… andra vill ha en tjej som dom kan bestämma över… o thaitjejerna vill ha en moneymaskin som betalar det mesta o låter sig sällan hunsas eller bestämmas över…. Ja ni kan säkert räkna ut hur bilden ser ut .. ofta en ”falang ” -utlänning - sittandes med en öl o sina kompisar o en halvtjurig thaitjej stirrande åt andra hållet bredvid… ok det finns ”lyckliga par ” också…. Långtråkigt… ja allt är ju relativt… men visst märker jag att det sociala livet här är betydligt mer begränsat än i Phuket . Där kunde nästan alla engelska o var dessutom där för att just roa turisterna… så är det inte här.. nästan ingen engelska o inte speciellt mkt utbud bara för turister.. Så jag kan inte precis säga att jag skaffat mig många nya bekanta.. några o trevliga sånna men som tur är trivs jag ju i mitt eget sällskap o har ju alltid faceboook när jag känner mig ensam.. vad gjorde man innan datorn … ? Jag var inställd på en ganska stillsam o långtråkig jul… vilket jag med säkerhet skulle haft hemma åxå efter som jag är lite av högtidsallergiker o inte precis drar mig till familjetillställningar … men ”grupptryck ” att göra något trevligt vid högtider finns i ryggmärgen .
Under min tid i Phuket skaffade jag mig några riktigt goda vänner och började ringa runt för att tal om att jag iallfall var i landet om än ganska långt bort . Då visade det sig att en av mina ”bästisar ” Tim - notera att alla Thailändare har en kort smeknamn gärna engelskinfluerat…. – hade brutit upp med sin dåvarande pojkvän.. skaffat sig en norrman – Fred – o flyttat hit upp o bor nu i grann byn ca 1 timme bort ! Efter att vi träffats en dag då jag åkte till dom så bestämde vi att fira jul ihop . Tims 2 döttrar – tvillingarna NIng o Nong 14 år och Mint 17 år – som jag också kände väl sen Phukettiden skulle komma ner på jullov från norra Thailand där dom går på boardningschool. En passus är väl att tillägga att Thai - Buddister inte firar jul i vår mening .. men vi skulle göra ngt trevligt ihop. Det finns också en heldel julfirande arrangerat av hotel mm för turisterna för den som önskar julskinka o gran !

Tim och Fred

Jullunch - nuddelsoppa
Bildspel - stanna uppp o häng med på shopping och ta lokala "bussen " - den gröna "bilen" hem
  Alla anlände - vi shoppade mat i massor och hela huset var plötsligt fullt av folk !! Vi la puzzel , spelade badminton och gjorde en heldagsutflykt till Nong Nooch Tropical Botanical Garden . Det var hur stort som helst o hur vackert som helst ! Nong Nooch Tropical Botanical Garden
I trädgården fanns det mer än blommor .. riktiga bilar o krukbilar ...
På kvällen grillade vi alla möjliga läckerheter som musslor , krabba , fik o kyckling med massor av grönsaker … grannarna Ba och hennes dotter Dy – tillika min hushållerska med sonen Pii kom över. Som tur var är huset stort o det var inga problem att vara 7 st sovandes här.  
Så inföll några lugna mellandagar ….. en dagstur med shopping o tandläkarbesök med Marry i Pattya … drop in .. 150 kr för att fixa en trasig fyllning… tack tack !
Livet i Pattaya är väldigt olikt livet i min by....
  Nyårsafton ville jag göra något trevligt .. sista dagen på gamla året o första dagen på nya vill jag gärna göra ngt lite speciellt… som endel också skriver på bla FB .. börjar nya året bra blir det bra… o det stämde ju på 2010 som jag började på paradiset San Blas i Panama Vår egen beach här i Bangsarey är tyvärr inte så mycket att skryta med så jag begav mig till en ö – Kho lan som ligger 40min med färja för 10 kr utanför Pattaya.
  Jag kan avslöja att jag var inte helt ensam om denna UNIKA iden…. Men hade en toppen dag där jag lät en moppe köra runt mig på ön…look out point o spana in alla olika beacher.. det fanns stora med miljoner turister o några små.. jag tillbringade ngr timmar på en av dom mindre .. badade i ljuvligt turkostvatten , åt gott och bara njöt !
På väg hem passerade jag den sk Walkingstreet - Pattaya värsta gata - inramad av en välkomstbåge – Pattaya international meeting street…. Möte på mycket nära håll skulle man kunna tillägga… Klockan var bara 5 på em men rulliansen redan i fullgång.. o det var inte svårt att föreställa sig hur det skulle bli senare… Pattya gjorde sig redo för nyår o en av landets populäraste sångare skulle ha koncert o värmde upp… jag gillar min zooom!
  Nyårsmiddag spaggetii bacon med parmasan o ett glas rött - la puzzel … lugnt o skönt…. De Thailändska nyåret bröt ut o det lät som 3:e världskriget av smällare bomber o fyrverkerier…. På det svenska nyåret sov jag gott . Thailand firar 2 nyår..ett nu o det blir år 2554 o ett i april…men det ger inget årsnummer byte…
GOTT NYTT ÅR !

Happy New Year 2011!

Sawasdee Pee Mai 2554
Nyårsdagen - det är nyårsfirar dagen !!
Det är ju nyår !
Tim kom tidigt på morgonen för att hon o jag skulle kunna shoppa på morningmarket –samma visa krabba fik räkor frukt grönsaker…..
Resten av gänget ..
tvillingarna Ning o Nong Mint o Fred anslöt senare .

Dagens aktivitet - the floatingmarket - inte lika genuin o vacker som den utanför Bangkok – en fejkad turist historia men trevlig.. v i vandrade runt.. 14 åringarna var som 14 åringar är mest .. buttra.. ville hem o sova eller titta på tv.. åkte linbana … åt en masa glass…

Nyårsmiddag dukades upp…grillade krabbat etc etc…. Marry från Scottland o engelskmannen Charles kom över – Charles är en riktig engelsk gentleman med engelsk underfundig humor – saknar bara plomonstop !
>
>
Mätta o belåtna o redo för ett nytt år med öden och äventyr for gänget hem till skola o sina byar ! Lugnet har återvänt till huset o tant Zahra går sina långpromenader… får 2 timmars m assage lite då o då…. leker med ”mina” 2 hundar – Ben och Molly - som jag namngivit … vi har adopterat varann.. . dom mig för dom vill ha mat o jag vill känna mig duktig o snäll ! ( dom har båda ägare som på ren svenska skiter i dom … )
Lilla Fridolf o Selma – Bosse o Birgitta tittar in ibland - dom har besök under några veckor från Sverige så jag håller mig undan ! 2 golfare mer kan bli 2 för mycket .. man har väl inga fördomar… Jag önskar er alla en riktig god fortsättning på 2011 med förhoppningar o många trevliga öden och äventyr !
En bild säger mer än tusen ord... avslutar med lite katusgrafiti... o annat skoj - till nästa gång - keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok !