Translate this page to - choose languageHemma igen 2012!

Hej kära resedagboksläsare !
Årets öden och äventyr är slut och jag befinner mig hemma i Uppsala sen några veckor .
Sammanfattning av resan blir = helt fantastisk ! Massa underbara upplevelser , möten med underbara mäniskor och mängder med god mat !

Stora delar av resan har jag tillbringat genom att titta på omgivningen genom min kamera . Här får ni hänga med på en bildresa – ca 150 bilder ! Scrolla o njut ! I sista resedagboken hade jag just lämnat Thailand för att uppleva Turkiet under 5 veckor . Det var mitt första besök i Turkiet och säkert inte det sista . Det är ett fantastiskt land som har så mycket olika att erbjuda. Resan började och slutade med några dagar i mångmiljon staden Istanbul som präglas av sin historia och enorma avstånd. Men under alla buss , båt och dolmusresor var det vara att luta sig tillbaka och ta del av livet som susade förbi utanför . Störredelen av tiden tillbringade jag i turistorten Alanya . Där hade jag turen att hitta en liten lägenhet i ett sk lägenhetshotell bara några minuter från beachen . Jag var i Alanya precis i säsongstart och byn började sakta vakna efter vintervilan . Det var mycket lite turister och ganska lugnt. Jag var på ett par olika utflykter med bår och jeep uppe i bergen . Och Alanya är verkligen mycket mer än bara beach och barer och nattliv vilket det är lätt att få intryck av . Jag tillbringade dagarna med att vandra runt , ta bussar på måfå hit och dit och njuta av den turkiska maten !! I Thailand äter man i princip inte bröd och ost men det gör mani Turkiet - jag frossade ! Sista dagarna tillbringade jag hos Binnur som ingår i ett resnätverk jag är med i . Vi gick långa promenader längs strandpromenaden för att sen äta frukost på någon av det alla cafeer som präglar Turkiet . Binnur introducerade mig till sin familj och systrar och jag fick verkligen se endel av vanligt turkistfamilje liv .

Väl hemma möttes jag av bror Markus på Arlanda och sen hem till min älskade lägenhet som var i perfekt skick . Vilket man aldrig kan vara säker på när man hyr ut. Det blev några dagar av att packa upp och ställa iordning livet igen .. Så ville jag träffa alla nära och kära igen ! Inbjudan – hemlig aktivitet med mingel . Vi började med en introduktion i Linedance av Marie . Superkul även om jag tycks ha en allvarlig brist i förmågan att kunna kordinera ben oarmar till musik. Sen vidare hem till mig där Sa från Huahain i Thailand men boende i Stockholm på somarhalvåret lagat en fantastisk thaibuffe – Sahar även catering om någon skulle vara intresserad - hennes hemsida ! : Sas Service Medans vi var och dansade hade pigan Cattis ställt i ordning allt så det vara bara att ta för sig – tack Cattis !

Så det minglades och njöts av vårsolen !

Så kom sita april och det firades i vanligt ordning med forsränning och backen i gott sällskap Av Erika som stannade några dagar. Erika är med i ett nätverka för Expats i Stockholm och det slutade med att ca 20 st hamnade på grillfest hos mig- det var folk från Japan, Nya zeeland , Tyskland , Holland , Pakistan mm - härligt gäng . Före jag reste i höstas fick jag via blocket kontakt med Anneli från Ludvika - vi höll kontakten via mail och telefon men hann aldrig träffas. Men nu så … Så Anneli och henne dotter Ida kom o kamperade några dagar hos mig .

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att min soffa har mer eller mindre konstant haft någon sovit på sig sen jag kom hem !! Trevligt ! Mitt i allt detta har jag även hunnit med en visit i torpet och dragit loss bilen med en fyrhjuling samt tagit årets - iskalla – dopp i the magiclake ! Den är sig likt men vattnet stigit väsentligt från förra året ! Välkommen ut ! Mellan alla trevligheter finns jag i bubbelpolen på fyrishov om någon söker mig ! Tack för visat intresse !
Det har varit en underbar hemkomst och jag ser nu fram emot en lång och härlig sommar och hoppas träffa många av er !
Kram Zahra