Startsida Medzeta.se

 

Helvetesresan .....

 

Alla historier har en början , en mitt och ett slut …men inte alltid i den ordningen ….

Dom mot Shirin Zaherfekr -dömd för narkotikabrott , anstiftan till falsk tillvitelse , ofredande mm
i PDF-filformat för dig som vill läsa hela domen - klicka här för att öppna !


Detta är historien om när jag blev misstänkt för ofredande . överträdelse av kontaktförbud
Historien om när jag kallades till förhör…anhölls, greps och min bostad genomgick husrannsakan….
Häng med på en nästan overklig HELVETES resa som börjar närma sig slutet !
Först lite kalla fakta .
Falsk tillvitelse är i Sverige ett brott enligt brottsbalkens 15:e kapitels 7:e paragraf.
Den som utan riktiga grunder anmäler annan för brott hos polismyndighet eller annan myndighet kan dömas upp till två års fängelse eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.[1] Likaså om man förnekar friande eller mildrande omständighet vad gäller annan person, om myndigheten har att upptaga anmälan i sådan sak. Ofredande är ett brott i svensk rätt. Det definieras i brottsbalkens kapitel 4, §7: Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år. Som ofredande räknas telefon- (dock ej om den utsatte kan göra något åt situationen, till exempel blockera nummer) och brevterror. Målsägande (även målsägare) är den mot vilken ett brott är begånget eller som blivit förnärmad eller lidit skada av brottet. Den rätt till skadestånd (enskilt anspråk) som tillkommer målsäganden kan göras gällande i samband med att allmän åklagare åtalar gärningsmannen vid allmän domstol.
Välkommen och lyssna 12 och 13 januari i Uppsala tingsrätt !
Jag kommer uppskatta närvaro av nära o kära när jag ska för första gången möta dom personer som ”bjudit ” på denna helvetes resa ! Nej jag har ALDRIG träffat varken Mikael Lögdberg , Shirin Zahrefekr eller Mickes syster Maria Platon.

Åtal i PDF-filformat för dig som vill läsa hela åtalet - klicka här för att öppna !

Jag förstår att frågorna är många .
Jag kommer inte kunna besvara dom i nuläget . Jag vill bara dela med mig av vad som hänt mig o händer mig. Kanske kan det också ge en förklaring på om jag dom senaste månaderna ibland verkat ” konstig ” .. handlat irrationellt. Glömt bort viktiga saker . dagar mm Jag kan inte heller säga så mycket för att vara säker på att jag inte stör den rättsliga process som nu börjar lida mot sitt slut. Men endag kommer allt bli offentliga handlingar och endag kommer det kanske en bok med titeln . Helvetesresan med givna personer i huvudrollerna.. Idag är förundersökningen hemligstämplad i sin helhet vilket jag inte vet varför men rättegången kommer ske inför öppna dörrar ! Efter domen kommer ALLA handlingar .. sms, foton mail konversation förhör mm mm vara offentliga handlingar för var och en att ta del av ! Offentlighetsprincipen
Offentlighetsprincipen innebär att du har rätt att ta del av allmänna handlingar som inte är sekretessbelagda eller innehåller personuppgifter som enligt personuppgiftslagen inte får visas. Besöka en rättegång :
Det som i dagligt tal brukar heta rättegång, kallas på en domstol huvudförhandling.
Huvudregeln är att förhandlingar vid domstolen är offentliga – ( betyder att alla får komma och lyssna )

Besöka en rättegång !hur går det till ? klicka och läs mer här


Rättegångsskolan! hur går det till ? klicka och läs mer här

Men hur började det här… en kort sammanfattning .. där väldigt mycket detaljer av ovan skäl utlämnats.

I oktober – 15 fick jag och Mikael Lögdberg kontakt på dejting sidan Badoo.
Det var starten på en intensiv sms , skype och mail kontakt som hade tydliga flirtinslag . Jag befann mig dock på Malta och Micke hemma i Solna. Samtalen var långa , ofta roliga och stora delar allvarsamma. Micke genomgick efter sin skilsmässa en turbulent tid. Jag stöttade och lyssnade. I januari förändrades tonen och samtalen blev färre men Micke ville fortfarande hålla kontakten. I februari berättade Micke att han träffat en tjej – Shirin Zaherfekr. Men ville fortfarande hålla kontakten med mig. Klart jag blev lite besviken o ledsen.. men inget jag kunde göra något åt. Några veckor senare började Micke anklaga mig för att TERRORISERA Shirin. Detta framförde han på olika vis i mail sms mm.. Jag fattade ingenting . Detta fortgick.. det enda Micke sa till mig – kan du sluta terrorisera Shirin. Vad jag än sa fick jag inget svar. Detta gjorde att jag på olika vis genom sms, mail och vykort frågade vad menar du ??? Micke vägrade svara .
I juni ringde polisen o kallade mig till förhör misstänkt för ofredande. Jag gick till förhöret och fick massa konstiga frågor. Jag fattade ingenting. Under förhöret beslöts att jag skulle anhållas och husrannsakan genomföras i mitt hem ! Telefoner surfplatta mm togs i beslag och all min privatakomunikation blev nu offentliga handlingar. Efter flera timmars förhör och många timmars väntan släpptes jag framåt kvällen. Då med kontaktförbud mot Mikael Lögdberg och hans syster Maria Platon 6 dagar senare GREPS jag av uniformerad polis utanför min bostad och anhölls igen samt ytterligare en husrannsakan .En dag med lååånga förhör ….. På kvällen släpptes jag .
Ett par veckor anhölls och satt Mikael Lögdberg och Shirin Zaherfekr i förhör !! Och en husrannsakan genomfördes hemma hos Mikael där dom båda ansågs bo. Detta ledde till att ALLA misstankar mot mig lades ner !
Jag kan bara vara djupt tacksam för ett bra arbete av polis och åklagare mfl .Ett fall där jag upplevde att dom var säkra på eller blivit vilseledda att tro att jag var den skyldig. Men tack vare lyhördhet och skickligt polisarbete kunde man rikta strålkastaren åt annat håll ! Det är nu klart att Shirin själv stått för alla sms , telefonsamtal mm mot sig själv, Mikael Lögdberg och hans syster Maria Platon ! Maria Platon som också gjort upprepade anmälningar mot mig men nu "dragit sig ur " ..märkligt... Detta har varit oerhört pressande och stressande under flera månader och jag kan inte med ord förklara….
Men det finns även positiva saker att säga- under helvetesresan gång har jag blivit bemött med största respekt av häktespersonal, polis åklagare mfl . Jag har haft ett helt ovärderligt stöd från min vän och numera också min advokat Maria !! Utan Maria vet jag verklige inte om jag hade klarat av den här sommaren varken med livet eller sunda förnuftet i behåll. Även mina fantastiska bröder med tillbehör har betytt oerhört mycket .
Vänner som både vetat att något var på gång och inte vetat men ändå accepterat mitt i många fall irrationella beteende har varit oerhört viktiga ! Sommaren har varit en HELVETES lång resa men det har också funnits fina och roliga stunder som givit goda energier att orka vidare ! Sommaren har varit endel månader, långa promenader och som ni vänner på facebook sett en del drickande av BUBBEL !! – varje liten framgång i denna helvetes resa har firats !
Det finns många frågor .. det kommer vara mycket som jag .. eller ni aldrig kommer att förstå och få svar på… En av dom mest sårande är när Mikael Lögdberg i sin polisanmälan tycker att en väsentlig information i sin polisanmälan är att ta upp att jag har en BRÄNNSKADA !!


Polisanmälan av Micke

FÖRHÖR under anhållan av Micke....
ja vad har det med saken att göra? Är det ett personlighetsdrag ??? Jag är lika kritisk till polisman… Karl- Göran Jacobsson som väljer att skriva ner det i anmälan och för evigt göra det till en offentliginformation i en offentlig handling . En av många sviter av detta är att jag kommer för alltid känna mig igenkänd av poliser mfl som varit inblandade i olika stadier i denna helvetesresa… av alla dom som jag är övertygad om att Mikael Lögdberg ,Maria Platon och Shirin Zahrefekr har berättat och beskyllt mig för handlingar som jag ALDRIG skulle drömma om att göra ! Men det är något jag får leva med…. Och det viktigaste för mig är
att sanningen nu kommit fram o snart får sitt rättsliga slut -

och inte minst är det viktigaste att min kära VÄNNER och familj vet vem jag är vad jag är och vad jag står för !

Det är helt ovärderligt ! Ni är helt ovärderliga !! Ingen nämnd ingen glömd ! Men ni är många o jag känner mig oerhört priviligierad att ha så fina människor runt om mig som både medvetet och omedvetet betytt oändligt mycket under helvetes resa !
Är livet bara en helvetesresa… NEJ ! Som sagt har jag haft en hel del trevligt i sommar!
Det har varit ljusa sidor… och jag har lärt mig massor !!

– det ovärderliga värdet i goda vänner och familj.
Att kunna få stöd fast man inte kan berätta något då jag haft yppande förbud under utredningen för att inget ska gå fel. Jag har i mångt och mycket fått en ny syn på vad som är viktigt i livet . Jag har fått lära mig att hantera lögner och svek utan att bli bitter . Jag har fått lära mig att hantera rädslor och att släppa kontrollen.

Den här jävl…resan har styrt mitt liv i flera månader och gör fortfarande … inte minst för att jag har närvaroplikt på rättegången fasat jag är målsägare / brottsoffer… Det är skälet till att jag inte varken genomför planerad plastikoperation eller gör min normala vinterlångresa. Men jag har rymt några veckor och befinner mig p� varmare ort för att ladda batterierna .. måla och rehabilitera mitt knä som jag opererat för andra gången sen jag skadade på Cypern för 2 år sen. Den här jävl..helvetes resan har dominerat Men livet och sommaren har som sagt också haft roliga upplevelser ..bad , måleri mm Men det får bli i ett eget resebrev….eller kanske bättre att se framåt o fylla livet med massa nya fina och roliga upplevelser ! Ni står säkert i startgroparna och laddar för att fira lucia, advent …jul och nyår ! Ta det lugnt i stressen o glöm inte njuta av livet på vägen ! Själv har jag rymt till varmare ort och ska ladda inför en vecka med ett väldigt efterlängtat besök…… …. VBH …..världen bästa hångel ….. Tror mig – underbara vänner , hångel , sol och bubbel är bästa medicinen mot det mesta !

Jag avslutar med 2 favorit vänners favorit talesätt
#ALLADAGARRÄKNAS !! och Det blir sällan eller aldrig som man tänkt sig ….. men blir ofta bra ändå !
Nu väntar jag bara på att Hollywood ska höra av sig o köpa filmrättigheterna till denna nästan overkliga helvetesresa… ibland slår faktiskt verkligheten fantasin !
Välkomna och följa slutet på denna helvetesresa i Uppsala Tingsrätt !!
Delar av rättegången kommer hållas med persisks tolk så speciellt är alla mina persisktalande vänner välkomna ! Jag litar på tolken men dubbelkoll o dubbla kondomer är inte alltid fel..
Be safe out there ! …tyvärr vet vi aldrig vad som gömmer sig bakom vackra fasader ..

För er som kanske har en liten slant över ...skänk gärna den till antingen två fonder som ligger mig varmt om hjärtat !

Brottsofferfonden

http://www.brottsoffermyndigheten.se/gava-till-brottsofferfonden

eller
Cancerfonden https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava


Bidrag till min BUBBEL och HÅNGEL fond för att fira att detta Helvete snart är över mottages naturligtvis !!
swish 0706-218090 !
!