Translate this page to - choose language3nights in Bangkok!

Som sig bör i följetonger så är det väl på sin plats att börja med grannskapet….
Dom ” kära ” grannarna under är hemma i Sverige o fryser häcken av sig .. så nu dansar jag som råttan på bordet när katten är borta.. jag parkerar min cykel var jag vill och studsar omkring och stampar i golvet.. hinner knappt gå ut för det är såå roligt o stampa !!


Livet i svenskbyn går sin gilla gång och vi plaskar i poolen och pratar om smått och stort och som i alla små svenska byar tar det några årtionden att bli accepterad o en del av byn…dom nya… ni vet .. lika här … visst finns det små gruppkonstilationer som överallt.. jag har nog muttrat lite om det men inser att det bästa är att försöka bryta sig in .. o bjöd in några grannar på en kantarellsmörgås med efterföljande öl och biljard på en pub… och det var så trevligt så och inga problem att vara den nya ! Och inget är ju så förenande som motgångar eller hur man ska säga.. vi har haft väsentliga internet problem under några veckor…
då blir det vi mot dom mango spa ! Gång på gång klagade vi och inget hände men så vips en dag så sågades ett stort mangoträd ner som lösning…. Hur man valde träd av dom 100 tals som finns har aldrig lyckats utrönats ,,, men svenskbyn blev som en enad front o trädkramar eran återuppstod !!
Visst ja …. Promenadgänget finns ju.. även kallat Mango radion…. Där får man under rundan senaste skvallet..men dom är från andra sidan byn….så jag träffar dom i gymmet ibland och byter skvaller. Jag går sällan med dom då jag har som nyårslöfte att vara mindre präktig och fröken duktig…. Så tidiga morgonpromenader görs nu bara om jag känner för det och inte för att jag är fröken duktig…
The winning team !
Margita o Reno bland dom gladaste o trevligaste av grannarna !

Detta stackars träd fick skulden för alla internet problem....
Tååårta!
dessutom har jag kommit på att det är så roligt att cykla ! jag ger mig ut på timslånga äventyr.. o har jag tur är det lågvatten o jag får en härlig tur cykeltur på beachen
Hua hin Mango radion under sändning...promenad !
Turister som packade sillar .. solfritt!
Minibuss till Bangkok på minisemester ! Att åka minibuss i Thailand är lite som ryskroulett… dom kör som galningar och varje vecka läser man om trafikolyckor där samtliga strukit med.. men det går fortare än att sitta på vanliga bussen…. Så grannen Julie och jag susade upp till Bangkok för att ta chansen att träffa svägerskan Erika som flugit in på en snabbvisit för att träffa Emon sin barnflicka under många år .

Så där lagom oplanerade anlände vi till Bangkok för att börja gå gata upp och gata ner i jakten på ett hotell .. det är absolut ingen brist på hotell i alla prisklasser i Bangkok men vi ville bo nära Erika som bodde hos Siwert och Emon i ett av Bangkoks finare delar…. Vi fick tips om Mini hotel.. letade oss upp til fjärde våningen i ett kontorshus ..
hittade en receptionslucka på ca 70 cm höjd från golvet .. böjde oss i någon slags 90 gradig position för att möta en Thai på andra sidan böjd i samma 90 gradiga position… Do you have room ? ..ok thailändarna är småväxta men det var lite väl mini… när vi sen vi deras visitkort som var storlek av ett halv normalt visit kort höll jag på dö av skratt.. nej det blev inte Mini hotell.. istället hittade vi ett annat jätte mysigt ställe .. kanske inte helt budget men en underbar pool o fantastisk frukostbuffe !
Bangkok är en stad med oändlig möjligheter och kontrasternas paradis !! Gatumat för några kronor eller flott Japanskt med serverande Geisher på ett av taken med en fantastisk utsikt över staden som aldrig sover ?
Shopping shopping….. det finns verkligen något för alla plånböcker eller golden master card… eller platinum… Som tur va är det fortfarande gratis att titta . ….

De är fint att vara vit...visar eller visade att man är rik...fattigfolket ...dom solbruna hårt arbetande vid poolkanten på besök i den fina världen !! ....och notera utsikten över Bangkok i bakgrunden! takrestaurang !!

Erika hade du inte bjudit på så fin middag så kanske du hade haft råd......

Tanter som kan sin Hänt i veckan o kan alla kungligheterna....well dom går inte att läsa om i Mc folket så jag kunde ingen ....

Shooooping

Vem kan äta mest ....känns lite absurt i ett land där folk fortfarande svälter...

Alla dessa Paparazziz var jag än gick.....

Tanterna får en snabb hälsokoll..... mitt resultat verygood ! :)
Never heard av var ett inte helt ovanligt svar när vi frågade efter vägen till Kings garden …
Envisa tanter gav sig inte … vi skulle hitta Kingsgarden….
Efter att komma till vad vi bestämde var rätt skytrainstation mötte vi en man som sa jag har bott har i många många år men aldrig hört talas om … well men det har vi !! En promenad 2 tuck tuck och en moppetur senare så hittade vi Kings garden…. O det var så skönt at komma in i en trädgård efter Bangkoks röriga skitiga gator…
vi började med labyrinten….

Vi började med labyrinten...

Var är du ?

Julie hittad ut till slut !
Äntligen kommer hon....

Populärt ställe för fotografering ! Men varför med blåbåtar i bakgrunden när det finns en STOOOR park ....
Bangkok är inte bara rörig trafik utan har också ett mycket aktiv kanal o flodbåt system…

Båtarna lägger knappt till utan man får nästan hoppa av och på i farten .. är det sen en munk i närheten kan det bli riktigt besvärligt då man som tant .. alla honor… kvinnor har som skyldighet att inte nudda dom. Även på skytrainen som numera gör resandet i Bangkok till supersmidigt finns det speciella säten för munkar.
Vi lyckades både med livet i behåll och torra om fötterna ta oss av och på några äventyrliga båtresor . Är man turist så måste man turista så vi gav oss iväg mot Jim Thompsson house.
Jim Thompsson känd designer inom thaisiden . Ursprungligen amerikan som fastade i Thailand men lät sig inspireras från hela asien . Enligt det kinesiska horoskopet så födde Jim Thompson i hästens år och dom som är det s kal vara försiktiga under sitt 61 levnadsår . När Jim Thompsson var 61 år åkte han på en resa med några vänner till Malaysia för att bla vandra i bergen . Han försvann spårlöst o man har aldrig kunnat utröna var han tog vägen . Det spekuleras i om han blev uppäten av tigrar eller kidnappad eller valde att försvinna frivilligt. I Bangkok har man nu ett museum i hans helt fantastiska hus som är inspirerat från många olika asiatiska länder . Inte minns finns där en otrolig samling av japansk och kinesiskt porslin . Lite roligt är att vissa saker som jag brukar guida om i på somrarna på Disa gården – en 17ootals gård är samma skrönor som guiden berättar om här i Jim Thompsons house !

Den här eldade man innuti o sen kunde sitta på utan att bli kall om rumpan ..flott värre med äkta kinesikt porslin...

Jim Thompson house

med tillhörande trädgård
Gatumat för några kronor inkl salladsbuffe !

Alla verkar inte klarat sig torra om fötterna

Endel broar är så låga att båtkillarna måste ha hjälm....
4 dagar i Bangkok försvann under våra trötta fötter och hade vi haft en stegräknare så hade den gått runt.. Julie konstaterade några dagar efter vi kom tillbaka att hon förlorat flera kilo…. By walking whit you ! Det är ju inte alltid lätt att resa ihop..speciellt inte om man är väldigt olika ….Julie är fröken ordning o reda och jag lite fröken många saker överallt… o ibland hann jag inte ens vända mig om och vipps vara sängen bäddad….. det finns ju roligare saker att göra som att hänga i poolen ….
Hemma igen efter ännu en vådlig minibuss resa var vi hemma igen med diverse skavsår och många roliga skratt.
En överlevande backpacker !

trångt på skytrain....men ...

Efter en heldag i Bangkok luktar man rätt illa...ingen som vil stå nära mig ???
Väl hemma igen fick fröken Zahra för sig att ta bort håret under armarna men hårborttagningsmedel… som jag förlängde den rekommenderad tid med gånger massor…. Med resultatet att jag fick gå med isbitar och kuddar under armhålorna o det sved … jääätte mycket ..det var jättesynd om mig !

Jag roar mig fortfarande med fruitcarving.......många morötter går det åt ... Ja livet i paradiset går sin gilla gång och jag har det nog bättre än jag ibland kan förstå….. det lite ta för givet efter ett tag… som att solen skiner varje dag … så idag när det regnar vilket är synnerligen ovanligt för årstiden undrar man verkligen vad är det för FEL ??? Ska det vara såååå här ??
Well det slutade o det har blivit några dopp i poolen idag också. Min tid i detta paradis börjar lida mot sitt slut och jag ger mig snart ut på nya öden och äventyr . På väg hem kommer jag mellanlanda i Turkiet några veckor ett helt nytt resmål som jag ser mycket framemot ! Alla tips och goda råd mottages !
zahra@telia.com

Några slutliga kommentarer: Jag ska börja klura på mina memoarer så vem vet det kanske blir en bok…bara jag hittar en hydda med en härlig utsikt så ska jag sätta mig där o skriva ! speciellt tack till Borghild ! tack för brev - det är underbart med äkta handskriva brev – det händer inte ofta att man får längre !
AAAJJJJJJJ ! Jag håller pilatesträning på mango -liten men entusiastisk skara !
Min kära BB var lite ledsen att det var så få foton av onom förra resdagboken ...så här BB får du upprättelse !! BB snygga hojar !!...med o utan motor !
Munkföreträde!
Leka lite med vattenmelon..... GOOO A WAY !!
Klippa håret ? Mangosäsongen är här !!!
Kram och ha det toppen ! keep warm !
Skriv gärna i min inte så välanvända gästbok ! Jag blir jätteglad för alla inlägg !!
För den som vill skriva ett brev eller skicka ett sms finnns alla kontaktuppgifter här ! Kontaktuppgifter

Klicka gärna på mina hemsidors googel annonser - varje gång fär jag några ören som går till Många bäckar små.... förra året blev det ca 700 kr !